Op de dinsdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur nieuwe in Vortum-Mullem, Buitengym voor senioren.
Op de dinsdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur nieuwe in Vortum-Mullem, Buitengym voor senioren.

Bewegen voor senioren; ‘Iedereen kan het dus doe mee!’

Algemeen 778 keer gelezen

VORTUM-MULLEM | Welzijn Ouderen Boxmeer, is onderdeel van Welzijn Ouderen Land van Cuijk en biedt een scala aan activiteiten aan in de regio Boxmeer. De stichting geeft subsidie zodat de eigen bijdrage voor die activiteiten gering blijft. 

Voor Vortum-Mullem is de contactpersoon en coördinator seniorenactiviteiten (csa) Gerdien Denen. Bij haar kunt u terecht met vragen over alle activiteiten die er in ons dorp worden georganiseerd. U kunt haar bereiken door een mail te sturen naar csavortummullem@welzijnouderenboxmeer.nl

Door het organiseren van verschillende bewegingsvormen wordt bijgedragen aan het bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Plezier en natuurlijk het bijbehorende sociaal contact staan centraal op het moment dat iedereen in beweging is. De inhoud van de lessen wordt aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Ervaren trainers en begeleiders leiden alles in goede banen zodat niemand onzeker hoeft te zijn over het eigen kunnen. Senioren van Vortum-Mullem, jullie worden dan ook uitgenodigd voor: Bewegen voor senioren! Elke dinsdag van 16.00 - 17.00 uur. Verzamelen bij Knillus.

Bij ‘bewegen voor senioren!’ komt onder meer aan bod:
A: Steeds een hele korte uitleg en toelichting (theorie) over de veroudering van het lichaam. Te denken aan botten, gewrichten, spieren en pezen, het hart, rust, het zenuwstelsel en voeding.
B: Het (blijven) bewegen (praktijk) om in vorm te blijven met gerichte oefeningen voor de rug, de nek, de schouders, het evenwicht (incl. valpreventie), het versterken van spieren, cardiotraining, de buikspieren, de sluitspieren, de coördinatie en het geheugen.
Kortom, meer dan de moeite waard?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant