Afbeelding
Foto: SK-Media

Koninklijke Onderscheiding voor Hetty Lenkens-Hubers uit Oploo

Algemeen 2.151 keer gelezen

OPLOO | Op zaterdagmiddag 20 april is mevrouw Hetty Lenkens-Hubers uit Oploo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marieke Moorman tijdens de tentoonstelling ‘Oploo in de vorige eeuw’.

De vrijwilligerscarrière van Hetty begon bij Volleybal club VCP in Oploo. Ze was meer dan 25 jaar lid en gedurende haar lidmaatschap was ze ook 22 jaar scheidsrechter tijdens de zaterdagcompetities. Verder was ze 12 jaar trainer van het damesteam en 10 jaar bestuurslid van de technische commissie. 

Eveneens heeft ze bijna 23 jaar voor de eindredactie gezorgd van het dorpsblad Komplo dat wekelijks in Oploo verschijnt. Daarnaast heeft ze 14 jaar hand- en spandiensten verricht tijdens de zogenaamde Tôntjesdag, dat jaarlijks wordt gehouden bij de historische watermolen in Oploo. Daarnaast heeft ze ruim 13 jaar de PR verzorgd voor alle activiteiten van Stichting De Graancirkel. 

Vanaf 2002 is ze lid van werkgroep fotografie en documentatie van de Heemkundevereniging De Heerlyckheit Plo. Vanaf 2007 is ze actief binnen het bestuur van deze vereniging. Ook heeft ze veel werk verricht voor de tentoonstelling ‘Oploo in de vorige eeuw’ en de reeds gehouden lustrumtentoonstellingen.

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om mevrouw Hetty te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant