Afbeelding
Foto:
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Cliëntenraadslid Sjan maakt dolgraag ‘buurtjes’ met de bewoners

Algemeen 926 keer gelezen

WILBERTOORD | Wie Sjan Arts een beetje kent, en dat zijn nogal wat mensen, weet dat ze goed is in kletsen. De getogen Wilbertoordse zet wekelijks die vlotte babbel aan het werk als lid van de Pantein Cliëntenraad voor zorgcentrum Aldenhorst in Mill. Door nieuwe bewoners te verwelkomen en met eenieder te buurten, houdt ze het welzijn en geluk van iedereen nauwlettend in de gaten. 

Er gaan meer weken voorbij dat Sjan wel langs komt in zorgcentrum Aldenhorst, dan dat ze thuis blijft. Ze gaat graag naar Mill om “gewoon even een buurtje te maken met de bewoners”, of om nieuwe bewoners een plantje te geven. “Dan is het ijs meteen gebroken en leer ik ze ook direct kennen.”, aldus Sjan. Niet dat de kans groot is dat ze die persoon niet kent. “Maar in zo’n zorgcentrum leer je mensen toch op een andere manier kennen. Ze komen in Aldenhorst niet voor zweetvoeten. Ze hebben wel iets mee gemaakt.”

Omdat Sjan zelf ook “veel heeft meegemaakt” is ze in de cliëntenraad terecht is gekomen. Nadat haar moeder in het zorgcentrum kwam te wonen wegens zware dementie, kwam Sjan veel op bezoek. “Mies van Grinsven zei toen tegen mij. ‘Goh, is dit niet iets voor jou?’ In eerste instantie had ik nooit gedacht iets in de zorg te gaan doen, maar dit gaf wel die tik.” Inmiddels zijn er al veertien jaren aan vergaderingen met officiële instanties én ‘buurtjes’ met bewoners verstreken. Toch is Sjans liefde voor haar rol nog steeds onveranderd. “Ik vind de aandacht voor de bewoners heel belangrijk. Ze moeten het wel naar de zin hebben daar!” 

“Maar ik doe dit ook voor mezelf.”, vervolgt ze. “Ik haal voldoening uit het werk. Ik vind het gezellig om er binnen te lopen en tegen iedereen gedag te zeggen. Als ik dit niet zou doen, als je niet zelf contact legt, dan wordt het zo rustig in het leven. Dat is niks voor mij.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant