De informatieavond over de bouw van Tiny Houses in de Heeswijkse Kampen trok veel belangstelling.
De informatieavond over de bouw van Tiny Houses in de Heeswijkse Kampen trok veel belangstelling. Foto: De Maas Driehoek

Veel belangstelling voor Tiny Houses in Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen

Wonen 1.888 keer gelezen

CUIJK | Er is veel belangstelling voor de bouw van Tiny Houses in de Heeswijkse Kampen in Cuijk. Een informatieavond over de nog te bebouwen kavels in wijkgebouw De Nielt werd woensdagavond druk bezocht. Door jong én oud. “Iedereen die nog nooit een huis gekocht heeft, geldt als starter. Dus ook senioren die altijd gehuurd hebben gezeten”, vertelt projectleider Jacob Alkema.

Door Martijn Schwillens

De gemeente had vooraf gerekend op zo’n 50 belangstellenden, maar een half uur na aanvang van de informatieavond waren (alle) zestig formulieren al ingevuld. “Het is mooi om te zien dat er veel animo is”, vindt Alkema. “We gaan eerst inventariseren hoe concreet deze interesse is en of mensen vervolgens graag zelf willen bouwen of juist kiezen voor projectbouw. Uiteindelijk zal een loting bepalen wie in aanmerking komen.”
De informatieavond trok veel belangstellenden, waaronder ook veel senioren. “Je ziet in andere gemeenten ook dat er regelmatig Tiny Houses worden gebouwd voor 65-plussers, die graag kleiner willen wonen maar niet meteen naar een appartementencomplex willen”, weet Alkema. Maar ook jongere woningzoekenden zijn aanwezig in De Nielt. “Ik ben gescheiden en zit nu gehuurd. Ik zoek iets voor mezelf en mijn kind. Niet al te groot, maar wel betaalbaar”, zegt een geïnteresseerde Cuijkse van eind dertig.

Uiteindelijk zal een loting bepalen wie in aanmerking komen

Bouwkavels
De Tiny Houses zijn alleen bedoeld voor starters op de woningmarkt. De gemeente Land van Cuijk geeft zestien kavels van 96m2 uit tussen de Heeswijk en de Cuijkse Tuinen. Daarvan mag 50m2 worden bebouwd. De kavels kosten ruim 30.000 euro. Afgaande op gangbare marktprijzen kost een Tiny Houses minstens 150.000 euro. “De vierkante meterprijs is bekend, maar hoeveel je precies kwijt bent, daarover durf ik niks te communiceren, omdat er prijsverschillen zijn tussen projectbouw en zelfbouw.”
Meer informatie over dit project op www.landvancuijkwoont.nl 


Drukte in wijkgebouw De Nielt. - Foto: De Maas Driehoek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant