Gezelligheid plus een ruim aanbod aan antiek, curiosa en ludieke spullen is te vinden in de overdekte markthallen van de Vrije Markt Cuijk.
Gezelligheid plus een ruim aanbod aan antiek, curiosa en ludieke spullen is te vinden in de overdekte markthallen van de Vrije Markt Cuijk. Foto: De Maas Driehoek

Vrije Markt: 'Aan productaanbod hebben we niets ingeboet'

Zakelijk 1.471 keer gelezen

KATWIJK | De Vrije Markt is in bijna veertig jaar tijd uitgegroeid tot een begrip dat tot ver in Duitsland bekend is. De overdekte markthallen in Katwijk zijn na de brand in mei 2016 kleiner dan voorheen, maar veelzijdig is het aanbod nog steeds. "Qua ruimte hebben we wat ingeboet, maar het productaanbod is hetzelfde gebleven", vertelt de marktmeester van de Vrije Markt.

Antiek & Curiosa staat te lezen op de folder die de Vrije Markt regionaal verspreid. Het is volgens de marktbeheerder een mooie omschrijving van het aanbod in de overdekte markthallen. "Je vindt hier de spullen die je op Bol.com niet kunt vinden", lacht hij, terwijl hij een rondgang maakt door de markthallen. "Internet is een geduchte concurrent geworden voor onze marktkooplieden, die er mede daarvoor hebben gekozen om een andersoortig aanbod uit te stallen. Met spullen die je op het internet niet kunt vinden. Vintage. Zeker voor verzamelaars en hobbyisten is hier enorm veel te vinden."

Breed publiek
Snuisterijen, antiek en bijzondere kunstwerken worden afgewisseld met kleding, gereedschappen en levensmiddelen. "Geen week is hier hetzelfde", vervolgt de marktmeester. "We mikken op een breed publiek. De mensen komen hier ook vanwege allerlei verschillende redenen. De één is op zoek naar antiek, de ander op koopjesjacht en weer anderen komen gewoon voor de gezelligheid. We hebben ook een horecaplein waar elke zaterdag live muziek is."

Tweede Kerstdag
De Vrije Markt is Tweede Kerstdag (donderdag 26 december) extra geopend van 10.00 tot 16.00 uur. "Gratis parkeren voor de deur, warm en overdekt struinen langs de kramen, een zeer divers aanbod en een natje en een droogje. En dat voor slechts 2,50 euro entree."
De Vrije Markt, Korte Oijen 3 in Katwijk, is elke zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Meer informatie via www.vrijemarkt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant