Cuijkenaar Jeroen Schepens verruilt Fortuna Sittard voor de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk.
Cuijkenaar Jeroen Schepens verruilt Fortuna Sittard voor de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. Foto: Eigen foto

Cuijkenaar Jeroen Schepens verruilt Fortuna Sittard voor Sjachtar Donetsk

Voetbal 1.755 keer gelezen

DONETSK/CUIJK | Jeroen Schepens gaat met ingang van volgende week aan de slag bij Sjachtar Donetsk. De 30-jarige Cuijkenaar is nu nog assistent-trainer bij Fortuna Sittard en verruilt de Eredivisieclub voor Sjachtar, waar hij de rechterhand wordt van Marino Pusic.

Schepens maakte in de zomer van 2022 over van VVV-Venlo, waar hij jarenlang in de jeugdopleiding werkzaam was en in het seizoen 2021-2022 assistent was van hoofdtrainer Jos Luhukay. Bij de Oekrainse topclub Sjachtar gaat hij Pusic assisteren. Die mogelijkheid werd hem geboden door zijn huidige werkgever Fortuna Sittard. “Marino zocht iemand met ervaring in het betaalde voetbal, maar die zich niet al te extravert opstelt en zijn eigen visie wil benadrukken. (...) Ik heb zelf wel eerst uitgezocht of het veilig genoeg is. We spelen in Lviv, aan de grens met Polen. De club heeft daar een resort met velden, waar ook iedereen verblijft. Ik kom dus niet in mijn eentje ergens in de stad in een appartement te zitten”, laat Schepens tegenover De Limburger weten.

Debuut in Champions League
Schepens zit zaterdagavond voor het laatst naast hoofdcoach Danny Buijs op de bank bij de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen sc Heerenveen. Op zondag vertrekt de Cuijkenaar naar Polen. Komende dinsdag maakt Schepens zijn debuut in de dug-out van Sjachtar, als die club het in de Champions League opneemt tegen Antwerp FC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant