Olympia'18 won het sleutelduel tegen Eendracht'30 met 0-4.
Olympia'18 won het sleutelduel tegen Eendracht'30 met 0-4. Foto: Bas Delhij

2E: SSS’18 is van hatelijke nul af, Olympia’18 wint kraker tegen Eendracht’30 ruim

Voetbal 2.880 keer gelezen

OVERLOON | Zelden zijn ze zo blij geweest met één punt bij SSS’18. Door het 2-2 gelijkspel tegen Heeswijk is het van de hatelijke nul punten af. Berghem Sport tegen Avanti’31 wordt op een later moment, 20 februari, gespeeld in verband met het plotselinge overlijden van de voorzitter van Berghem Sport, Gerard Broers.

Door: Cis van Pinxteren

Eendracht’30 liep tegen een 0-4 nederlaag op tegen Olympia’18. De kansen van de groenwitten uit Mook werden in tegenstelling tot die van de tegenstander niet afgemaakt. Mihajlo Radovic scoorde de 0-1 en 0-2 voor Olympia. “Jess scoorde de 0-3 voor rust”, zegt trainer Wil Beijer. Olympia’18 maakte de klus af in de tweede helft door in de 55e minuut via Teun Lemmen de 0-4 te scoren. Door de overwinning loopt het gat op tussen Eendracht’30 en Olympia’18 van twee naar vijf punten. Olympia stijgt naar de achtste plek en dus net boven de streep. Voor Eendracht’30 wordt de komende wedstrijd tegen hekkensluiter SSS’18 nog belangrijker. Niets meer dan drie punten tellen die dag.

Prinses Irene verdedigt zich naar punt tegen koploper
Boekel Sport wilde zich revancheren op de nederlaag vorige week tegen Handel. Verliezen was de ploeg van Michiel Jans niet gewend. Prinses Irene vormde echter een obstakel. Door weinig weg te geven en verdedigend zijn mannetje te staan wist het elftal van Ton Berens een 0-0 uit het vuur te slepen. “Ik geef complimenten aan mijn spelers voor de strijd en de uitvoering van de gekozen tactiek, organisatorisch stonden we prima. We hadden één dot van een kans waar we net tekort kwamen. De jongens kunnen nu lekker het carnaval in en dan weer optimaal voorbereiden op de inhaalwedstrijd uit tegen DAW”, zegt Ton Berens. Prinses Irene zakt ondanks het resultaat naar de tiende plaats, Boekel Sport blijft eerste met een ruime voorsprong van zes punten.

Scheidsrechter gooit roet in het eten van Handel
Handel kon inlopen na het puntverlies van de koploper. Tim van Bree tekende de 0-1 aan in de vijfde minuut tegen Schijndel. Schijndel knokte zich desalniettemin terug tot 1-1 tien minuten later. Tjeerd Peijnenburg gaf de voorzet op Tijn Niemeyer. Handel kwam ook in de tweede helft op voorsprong in de 55e minuut via opnieuw Van Bree. De ploeg van Sander Janssen dacht in de 78e minuut op 1-3 te komen. De scheidsrechter keurde die treffer af. “Mijn buitenspeler coachte de spits door te zeggen ‘laat gaan’. Dat mag blijkbaar niet! Deze beslissing nam hij trouwens dertig seconden nadat bijna al mijn spelers bij de cornervlag aan het juichen waren. Echt een discutabele, belachelijke beslissing op dat moment”, zei trainer Janssen vol ongeloof achteraf. Tot overmaat van ramp voor Handel maakte Schijndel de 2-2 in de 82e minuut uit een vrije trap via Thomas-Jan van Raaij. Hierna gingen beide teams in een wedstrijd met hoog tempo ook zoek naar winst maar deelden de punten.
Janssen: “We hebben een prima pot op de mag gelegd waarbij we laten zien dat we dit seizoen een hele stabiele ploeg zijn.”

SSS’18 knokt zich terug tegen Heeswijk
Bij SSS’18 is er een einde gemaakt aan een negatieve reeks van elf nederlagen op rij. Het team van Ron Spruit begon slecht tegen Heeswijk. De ploeg van Mark Strik kwam in de achtste minuut op 0-1 via Tijn Bosch en in de twintigste op 0-2 door Max Sluiter. Voor Heeswijk zou een overwinning aansluiting geven op de lage middenmoot. SSS’18 stak daar een stokje voor. Koen Voesten is de naam. Via een corner en vrije trap maakte Voesten de 1-2 en 2-2. Daardoor is SSS’18 van de hatelijke nul af. Trainer Ron Spruit is daar erg blij mee. “Het is lekker om een keer een resultaat te boeken. Dat wordt zeker gevierd. Nu doen we dat in de kantine en zo gaan we nog even langs bij de receptie van de prins. Het is goed om van de nul af te zijn.” Heeswijk trainer Mark Strik baalde enorm van het puntverlies. “We speelden vandaag een zeer behoorlijke eerste helft. De tweede helft zag er heel anders uit. Het zijn twee zeer dure punten die we vandaag verliezen.”

Hattrickhero Jacco van der Heijden wijst DAW de weg
DAW maakte gehakt van Union. Jacco van der Heijden opende de score na een assist van zijn broer Hidde in de elfde minuut. Union en DAW houden elkaar daarna in evenwicht. Na rust flitst DAW uit de kleedkamer. Huib van Merwijk bedient Jacco van der Heijden in de diepte, hij zorgt voor de 2-0. De spits dacht in de 57e minuut zijn hattrick te scoren. De lat verhinderde dat. In de rebound benutte Mike van de Ven de buitenkans op de 3-0. Jacco van der Heijden vervolmaakte zijn hattrick in de 77e minuut met een listig stiftje.