Op deze dronebeelden is de ravage achter 'De Schalkse Vlaming' (linksonder) goed te zien.
Op deze dronebeelden is de ravage achter 'De Schalkse Vlaming' (linksonder) goed te zien. Foto: SK-Media
UPDATE

Cuijks pand gedeeltelijk in elkaar gezakt; Gevaar is geweken

112 10.154 keer gelezen

CUIJK | Een deel van een schuur achter het oude Café de Kwast aan de Grotestraat in Cuijk is zondagmiddag ingestort. Omdat het gebouw mogelijk nog verder kan instorten zijn een aantal bewoners van de nabijgelegen Kerkstraat opgeroepen om hun woning te verlaten. De Kerkstraat is dan ook verder deels afgesloten in verband met de veiligheid. Zowel de brandweer als de gemeente zijn aanwezig. 

Frituurzaak ‘De Schalkse Vlaming’ is door het incident noodgedwongen de boel dicht te houden totdat het instortingsgevaar is geweken. Bewoners van een naastgelegen woonhuis voor mensen met een beperking mogen van de autoriteiten in de woning blijven, mits ze enkel aan de voorzijde van hun woonhuis blijven. 

De eigenaar van de deels ingestorte schuur heeft al aangegeven een bedrijf te zoeken die het pand zo snel mogelijk wil afbreken. 

UPDATE: Rond het avonduur was het gevaar geweken. Omwonenden mochten weer naar hun woningen terugkeren en het dagelijks leven hervatten. ‘De Schalkse Vlaming’ heeft de deuren zondag niet meer geopend omdat er geen voorbereidingen voor opening meer getroffen konden worden. De ingestorte schuur trekt veel bekijks. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant