B4Real heeft de eerste plaats gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap in Eemnes. (Foto: Chance4Dance)
B4Real heeft de eerste plaats gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap in Eemnes. (Foto: Chance4Dance) Foto: Chance4Dance

Chance4Dance dubbel Nederlands Kampioen

Algemeen 1.130 keer gelezen

CUIJK / EEMNES | De bekende Cuijkse dansschool Chance4Dance schitterde afgelopen weekend met maar liefst 29 dansers op het Nederlands Kampioenschap van de wereldwijde dansbond United Dance Organisation (UDO). Het kampioenschap, dat plaatsvond in het Utrechtse Eemnes, leverde een heuse ‘prijzenregen’ op, met ook meerdere podiumplaatsen voor Cahnce4Dance. 

“De afgelopen weken werd er nog flink getraind, wat resulteerde in een indrukwekkende prestatie.”, aldus een trotse Shanti de Koning, eigenaresse van Chance4Dance. Glunderend noemt ze hoe het team B4Real zichzelf vanaf nu Nederlands Kampioen mag noemen. Het duo Dana en Sarah ging ook met het goud naar huis. Daarnaast haalde Dana als soliste ook nog een zilveren plak.

Bijzonder
Daarmee was de prijzenregen nog niet compleet. Ook een derde, vierde en vijfde plaats, verdeeld over meerdere categorieën, werden aan het Cuijkse dansensemble uitgereikt. “De groei die ze maken, de durf en talenten die ze op het podium tonen, zijn zo bijzonder om te zien”, aldus Shanti. “Maar ik ben net zo trots op alle andere dansers, ook al hebben zij geen podiumplaats.”

Wordt vervolgd
Bij het Nederlands Kampioenschap mogen enkel de 24 allerbeste hiphop- en streetdance-dansers in hun categorie hun kunnen vertonen. In het afgelopen seizoen zijn al diverse voorrondes georganiseerd door UDO, op verschillende plekken in Nederland. De vijf beste acts per categorie van het kampioenschap in Eemnes zijn nu gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap in het Duitse Kalkar. Dit vindt plaats op vrijdag 17 mei. “Ook Chance4Dance heeft zich met een aantal teams, duo’s en solisten gekwalificeerd voor dit EK.”, zegt Shanti opgewekt. “Dus, wordt vervolgd.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant