Rustgevende klankschalen in de Staatsbossen van Sint Anthonis. Foto: Henny Lenkens
Rustgevende klankschalen in de Staatsbossen van Sint Anthonis. Foto: Henny Lenkens

Boswachter wil campings sluiten vanwege geluidsoverlast

Algemeen 1.657 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Boswachter Frank van Kalleveen is de geluidsoverlast op de twee natuurcampings in de Staatsbossen van Sint Anthonis meer dan zat. "Als dit niet stopt gaan de campings op slot."

"Als je het niet gelooft, kom zelf maar luisteren", was vorige week zijn uitnodging. Eerst maar eens op logerenbijdeboswachter.nl kijken: Daar staat: In het weekend van 7,8 en 9 juli zal er in de nabije omgeving van het natuurkampeerterrein een muziek-event worden georganiseerd, welke mogelijk op het terrein te horen zal zijn.
Dat zet je niet zomaar op een site, waar vooral natuurliefhebbers en rustzoekers op kijken. Het blijkt niet overdreven. Als zaterdagavond tegen 23.00 uur de redacteur van deze krant uitstapt bij natuurcamping de Vlagberg in de Sinttunnisse boswachterij, ontkomen de trommelvliezen niet aan het indringende geluid van vooral bonkende bastonen. De herrie is afkomstig van Extrema Outdoor, een driedaags house- en technofestival dat voor het eerst in recreatiecentrum De Bergen in Wanroij neerstreek. "Op de camping De Beugense Peel verderop is het helemaal ellende", foetert Van Kalleveen. "Mensen zoeken hier rust en dan krijgen ze dit. Hier op de Vlagberg staan mensen uit Gorinchem om daar een muziekfestival te ontvluchten. En dan krijgen ze dit. Ik heb ze het staangeld al teruggeven. Dit is inmiddels het vierde weekeinde in zes weken dat het raak is. De rust en ruimte die ik de mensen wil bieden, dat kan ik de mensen niet meer garanderen. De campings lopen nog als een tierelier. Op de Beugense Peel zitten zestig gasten, op de Vlagberg zijn vijftig plaatsen bezet. Ik loop me de hele avond te excuseren. Dat wil ik niet meer." Ook burgemeester Sijbers nam die avond poolshoogte. "De gemeente is ook geschrokken", zegt Van Kalleveen. Wordt vervolgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant