Afbeelding

Meer sportmogelijkheden voor mensen met een beperking

Algemeen 445 keer gelezen

DEN BOSCH/LAND VAN CUIJK | Stel dat je een beperking hebt, en heel graag wilt sporten. Maar welke sport dan? Want sporten uitproberen gaat niet zo makkelijk, omdat je daarvoor vaak dure hulpmiddelen nodig hebt. Daarvoor is er Wheels2Sport, een initiatief dat de provincie Noord-Brabant ondersteunt met een subsidie van 82.500 euro, vanaf nu tot november 2020.

Een van de doelen in het sportplan van de provincie is dat de komende jaren 50.000 extra mensen met een beperking gaan sporten of bewegen. Een van de obstakels om te beginnen met sporten is de beschikbaarheid van hulpmiddelen. Voor mensen met een beperking is sporten niet vanzelfsprekend. Zonder hulp van sporthulpmiddelen is het voor hen vaak zelfs onmogelijk om te gaan sporten. Bovendien: als je wilt gaan sporten maar niet weet wat je leuk vindt, is het fijn als je een paar dingen uit kunt proberen. Maar als je een dure sportrolstoel aan moet schaffen om een sport uit te proberen, dan wordt de drempel wel erg hoog.
Wheels2Sport heeft een zogenoemde 'sport-o-theek', waar mensen tijdelijk een sporthulpmiddel kunnen lenen. Dit kan voor mensen zijn die voor het eerst een sport beoefenen, maar ook voor mensen die van sport willen of moeten veranderen, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen. Er is een breed scala aan middelen beschikbaar, van court-producten (tennisrolstoelen, basketbalrolstoelen etc.), fietsen (aankoppelbikes, handbikes), elektrische sportrolstoelen voor E-hockey tot algemene sportrolstoelen. Er is geen eigen bijdrage voor de sporter.
Meer info over de sport-o-theek is te vinden op www.unieksporten.nl/wheels2sport. Hier staat ook meer informatie over aanmelden en aanvragen.


Informatie en persberichten vindt u op de website van de provincie Noord-Brabant, www.brabant.nl/pers. Voor meer informatie over dit persbericht: Karen Pleunis, 06 – 5568 6675, of kpleunis@brabant.nl.


Bekijk dit bericht online

Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant