Joost van der Cruijsen en Egidia Jetten.
Joost van der Cruijsen en Egidia Jetten.
video

Sint Anthonis Nu presenteert verkiezingsfilm na viral video

Algemeen 1.564 keer gelezen

SINT ANTHONIS | "Dus stem nu maar voor later, is onze leus. Op Sint Anthonis Nu, jouw beste keus." Wie kent 'm niet, de verkiezingsvideo van Sint Anthonis Nu uit 2014. Het werd een regelrechte landelijke hit. Het filmpje waarin de partijleden 'lekker meedeinen' op de klanken van een hit van Frans Duits werd meer dan zeventig duizend keer bekeken op YouTube en was zelfs te zien bij onder andere De Wereld Draait Door. Nu rijst de vraag: waar komt de partij dit jaar mee?

Lijsttrekker Joost van der Cruijsen en nummer drie op de lijst Egidia Jetten kunnen er vier jaar na dato nog smakelijk om lachen. "We wilden wat origineels doen. Iets anders dan andere partijen. Dat is gelukt, maar bewegen konden we niet", lacht Egidia. "Overigens hebben we het niet zelf gezongen. Dat was een dameskoor uit Wanroij."

De video heeft de partij geen windeieren gelegd. Ze werden de grootste in de gemeente. "Toch heb ik een haat-liefde verhouding met het filmpje", vertelt Joost. "Ik vond het ontzettend jammer dat lokale politiek een beetje belachelijk werd gemaakt. Wij weten ook wel dat we niet kunnen zingen en dansen, we wilden alleen maar opvallen tussen al die saaie verkiezingsvideo's. Aan de andere kant heeft de video heel veel aandacht gegenereerd. Negatieve aandacht is ook aandacht." Egidia vult aan: "Radio 1 heeft een week lang een item over Sint Anthonis in de uitzending gebracht. Wij hebben de gemeente op de kaart gezet."

Nieuw video
Dit jaar is er hard gewerkt aan een nieuwe video. "Heel wat anders dan onze vorige", belooft Joost. "Aan de hand van tekeningen komen onze speerpunten voorbij." De video is gemaakt door Thijs Jozephs en Karlijn van Esveld. Joost en Egidia zijn zeer tevreden met het resultaat. "Het is dit jaar echt een hele andere productie. In onze ogen nog steeds kort, krachtig en origineel, maar wellicht wel wat minder ludiek." Bekijk de video hier:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant