Emile Roemer. (foto: Communicatie SP)
Emile Roemer. (foto: Communicatie SP) Foto: Martijn Schwillens

YTG Brain Picking: Emile Roemer te gast

Algemeen 274 keer gelezen

BOXMEER | Emile Roemer is donderdag 24 mei aanstaande te gast bij YTG Brain Picking. The Young Talent Group organiseert onder deze naam lezingen met inspirerende sprekers. "Jan Terlouw heeft zo eerder een vol theater geïnspireerd met zijn verhaal. Met Emile Roemer hebben we wat ons betreft weer een spreker van formaat in huis gehaald", aldus Ellen Bloemen van The Young Talent Group.

De voormalige lijsttrekker en ex-Tweede Kamerlid van de SP vertelt over zijn weg naar Den Haag. YTG-er Annemiek van den Broek licht alvast een tipje van de sluier op. "Zo zal Emile Roemer vertellen over de kansen die voorbij kwamen en hoe hij die heeft aangegrepen. Maar ook zijn drijfveren en ervaringen komen aan bod. Net als dat we het zullen hebben over de betekenis van taal en hoever vrijheid gaat. Heel divers dus, maar daarmee volgens ons enorm inspirerend. Niet alleen voor jongeren uit het Land van Cuijk en de Maasduinen, maar voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het de Sambeekse politicus in Den Haag is vergaan."

The Young Talent Group is een diverse groep jonge talenten die zich inzet om de regio positief te beïnvloeden. Bloemen legt uit: "We willen ertoe doen, juist hier in Land van Cuijk en Maasduinen, waar de leegloop en vergrijzing een absoluut feit is. We merken dat er hier vaak óver jongeren wordt gesproken, in plaats van mét. We willen onze stem laten horen en een beweging inzetten. Nu willen we in dit gebied een toegankelijke plek creëren om ontwikkeling te veroorzaken en het gesprek aan te gaan, het écht ergens over te hebben."

Iedereen kan op donderdag 24 mei om 20.15 uur in De Weijer te Boxmeer hieraan deelnemen. Kaarten zijn per 9 mei te reserveren via doe-ertoe.nl. Wacht niet, want vol is vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant