Gedeputeerde Henri Swinkels opende samen met Burgemeester Lex Roolvink het bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie in de Tourist Information op de markt.
Gedeputeerde Henri Swinkels opende samen met Burgemeester Lex Roolvink het bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie in de Tourist Information op de markt.

Swinkels sluit zijn tocht langs Zuiderwaterlinie af

Algemeen 162 keer gelezen

GRAVE | Met het officieel openen van het lange-afstandswandelpad langs de Zuiderwaterlinie heeft gedeputeerde Henri Swinkels zondag zijn wandeltocht langs de linie afgesloten. Hij startte in april bij Bergen op Zoom in het westen, en liep in negentien etappes naar Grave in het uiterste oosten van Brabant.

De Zuiderwaterlinie is een echte erfgoedparel: elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten, betoverend mooie natuur: de linie heeft het allemaal. Swinkels 'verkende' de route alvast: "Je ziet de Zuiderwaterlinie pas echt als je er doorheen loopt. Dan valt de diversiteit van het landschap op, en al het moois dat het gebied te bieden heeft."

Aan het eind van de wandeling werd het pad officieel geopend. Swinkels kreeg uit handen van directeur Heleen Huisjes van Visit Brabant het bijbehorende routeboekje overhandigd. Aan het einde van de feestelijke samenkomst werd met een oorverdovend kanonschot de Zuiderwaterliniemars 'weggeschoten'. Daarna begonnen de wandelaars aan de estafettetocht die vanuit Grave en Bergen op Zoom in zeven dagen naar Heusden voert. Daar is op 23 september een eindfeest, als de twee wandelgroepen elkaar ontmoeten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant