Ondanks de ingestelde corona maatregelen gaat de Avondvierdaagse Cuijk door, maar dan anders.
Ondanks de ingestelde corona maatregelen gaat de Avondvierdaagse Cuijk door, maar dan anders. Foto: Arjan Broekmans

Avondvierdaagse Cuijk komt met ‘Home Edition’

Algemeen 496 keer gelezen

CUIJK | De avondvierdaagse van Cuijk gaat, ondanks de coronamaatregelen, door. Maar de organisatie heeft het, omwille van de veiligheid, wel in andere vorm moeten gieten: de ‘Avondvierdaagse Cuijk Home Edition’.

Oorspronkelijk was het plan om de vierdaagse te laten plaatsvinden van 8 tot en met 11 september. "Door de corona maatregelen kunnen we geen Avondvierdaagse organiseren als vanouds, daardoor zijn we aan het denken geslagen om een alternatieve Avondvierdaagse te bedenken" schrijft de organisatie in een persbericht. En dit alternatief is er gekomen, in de vorm van de 'Avondvierdaagse Cuijk Home Edition'.

Hoe werkt het?
Het idee achter deze Home Edition is dat men in de maand september zelf vier dagen een wandeling maakt. Deze vier dagen hoeven niet eens aaneengesloten te zijn. Wel is het van belang dat op deze dagen de reguliere avondvierdaagse afstanden (2,5 km 5 km 10 km of 15 km) gelopen worden. "De routes die gewandeld worden, mogen de deelnemers zelf bepalen, beginnend bij uw eigen huis en, er dient gestart te worden in de gemeente Cuijk." De wandeling moet bijgehouden worden via een wandel of hartloop app, en de printscreens daarvan, en een aantal foto’s van de wandeling dienen als bewijs ingestuurd te worden. Tips voor het gebruik van deze apps, samen met de nog verder uit te werken exacte regels, komen op www.avondvierdaagsecuijk.nl.

Speciale medaille
Op deze website kan iedereen zich van 1 augustus tot en met 21 september inschrijven voor het loop evenement. Goed om te weten is dat de reguliere medailles met daarop het aantal keer deelgenomen, dit maal niet te verdienen zijn. “Voor de Home Edition hebben we een speciale medaille laten maken. Deze medaille is alleen bij deze editie te verdienen, daarnaast ontvangt de deelnemer een speciaal wandeldiploma.”

Spandoekwedstrijd
Bij voorgaande edities werd er ook een spandoekwedstrijd gehouden. Helaas heeft de organisatie deze moeten laten vervallen. “Daarvoor in de plaats gaan we waarschijnlijk nog een creatieve opdracht bedenken, die tijdens de wandeling gedaan kan worden.” Hierover volgt nog meer informatie.

Goede hoop
Met deze creatieve oplossing heeft de organisatie “er goede hoop in dat we ondanks de huidige corona maatregelen de Avondvierdaagse op deze manier door kan gaan. Alleen als de maatregelen strenger worden die deze manier van de Avondvierdaagse belemmeren, kunnen we hem niet door laten gaan”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant