De leerlingen van groep 8 de Overloonse Jozefschool hebben ontzettend genoten op camping Worstenbroodje
De leerlingen van groep 8 de Overloonse Jozefschool hebben ontzettend genoten op camping Worstenbroodje

Camping Worstenbroodje: 'Volgend jaar weer?'

Algemeen 856 keer gelezen

OVERLOON | ‘Als alle activiteiten niet doorgaan, dan organiseren we zelf wel iets’. Dat moeten de leerlingen van groep van de Jozefschool in Overloon hebben gedacht toen de eerste ideeën voor ‘camping worstenbroodje’ ontsprongen. Woensdag 15 juli was het dan zo ver en konden ze inchecken bij de driedaagse Overloonse camping.

“Wanneer wij ouders horen dat er een groot logeerpartijtje gaat plaatsvinden, zijn wij meestal wat sceptisch” vertelt Femke Weerts Altink. “Maar de laatste week voor de vakantie zat er bij iedere leerling van groep 8 een brief in de schooltas met daarop de info voor de kampeerweek. De actieve ouders waar de camping zou plaatsvinden hadden een heel programma in elkaar gezet!” Maar ook de jonge initiatiefnemers hebben verre van stilgezeten. Tijdens menig chillavondje en de uren op het schoolplein werden er volop ideeën aangedragen. Naarmate de openingsdag van de camping naderde, hebben de schoolverlaters deze ideeën uiteindelijk ook uitgewerkt en een flink deel van het regelwerk op zich genomen. “Zo hebben ze opgesteld wie wat moest meenemen aan spullen, de boodschappen gedaan bij de supermarkt en het financiële plaatje uitgewerkt.” Alles om er een waar kampeerfeestje van te maken!

Toen uiteindelijk woensdag alles klaar stond, kon er ingecheckt worden. waar ze direct een echt ‘camping worstenbroodje’ T-shirt ontvingen. Op het kampeerterrein stonden drie tenten klaar met slaapgelegenheden, maar of daar veel gebruik van gemaakt is…? Het driedaagse programma stond immers bol van de activiteiten als lasergamen, barbecueën, zwemmen en nog veel meer.

“Alle ouders hebben het hele idee écht met beide handen aangepakt” vertelt Femke complimenteus. “Het contact bij de ouders onderling ging razend soepel. Wanneer er voor een activiteit om hulp gevraagd werd, was er altijd wel iemand bereid de handen uit de mouwen te steken.” Dit harde werk werd donderdagavond dan ook beloond bij de frietkar, waar onbeperkt gegeten kon worden door zowel campinggasten als ouders.

Camping ‘Worstenboordje’ vormt voor de leerlingen van groep 8 de perfecte manier om de basisschooltijd af te sluiten. “Er is een herinnering neergelegd die je nooit meer vergeet”. Dat wilt echter niet zeggen dat het bij een eenmalig kampeerfeest blijft. Femke: “Wij willen graag Dianne, Rene en Niels ontzettend bedanken. Volgend jaar weer?”

Uit de krant