Afbeelding
Foto: Aileen van Tilburg
ingezonden

Beste bewoners van Gennep,

Algemeen 1.138 keer gelezen

Er heerst veel tegenstand op het bebouwen van de Niersdijk/ kade bij de Genneper molen. Men beroept zich op het feit dat het uitzicht op Gennep verstoord zou worden. Nou de toren blijft bij de huidige plannen wel overal bovenuit prijken. Al hoewel de huidige plannen van bebouwing nou niet de architectonische hoofdprijs verdienen. 

Bebouwing is rondom de kerk tot aan de vroegere stadsmuur altijd geweest, tot nog ver na 1900 stonden daar gewoon huizen. Dus als men daar een stukje verderop, een beetje in stijl wat mooie appartementen neerzet is daar niets mis mee!!!En zeker moeten we niet proberen om daar een Amsterdam te creëren. Met de beste bedoeling een plan voor dit gebied, maar het ziet er niet uit! 

Eenvoudige (bolwerkjes) met bewoning voor iedere beurs. Het Bolwerk is de vroegere stadsburcht die op de hoek van het kerkhof heeft gestaan. Als men daar nu rondloopt en ook daar in de buurt wordt je ook niet vrolijk hoe het er nu uitziet. Ook geen reclame voor Gennep. Zie het stuk grond bij de Nieuwe Poort /het Nobertuspedjé. Het structureel parkeren op de stoep van aanliggend bedrijf. Lantaarnpalen die niet terug geplaatst worden omdat ze steeds omver gereden worden door onoplettende chauffeurs. Ram palen weghalen omdat het verkeer er moeite mee heeft. 

Ook het zogenaamde laatste industrieel erfgoed, het gebouw staat er nog niet eens zolang en het is een lelijk gebouw met zijn plasticramen en opgekalefaterde zijkant. Waar het spandoek van het Genneperhuis op hangt. Wat me wel stoort dat men daar horeca wil ontwikkelen. Van de zomer was daar terras op de vlonder van een ondernemer. Je moest door de tafels heen lopen, met wandelden en er zijn mensen gestruikeld over de obstakels. Kinderen werden weggejaagd. Jammer. 

Het is een mooi stukje natuur met sinds kort ook actieve bevers een ontsnapte gans van een ganzenmesterij. De buizerd die er foerageert en talloze vogels die in de poelen in de weide hun voedsel komen zoeken zoals ook de ooievaars. 

De ondernemers zouden ook knapzakken kunnen verkopen die je daar ook de vlonder of in het Nierspark zou kunnen nuttigen. Zo kan iedere ondernemer zijn eigen knapzak maken met zijn eigenspecialiteiten (statiegeld) anders ligt dat ook weer in de Niers. 

Wellicht boven aan de trap een mooie tuin met grillmogelijk heden voor appartement en flat bewoners in Gennep. En een mogelijkheid waar fietsen geparkeerd kunnen worden en wat parkeerruimte voor centrum-bezoekers. En bewoners die in het historisch centrum wonen. 

Gemeente Gennep wil Gennep ontwikkelen tot een mooi toeristisch gebied. Ga dan als gemeente ook de verloedering tegen. Stel paal en perk, maak regels. Voor iedereen…..ook voor de ondernemers, want die zijn het ergste van allemaal. In de zomer roepen ze dat je niet op hun terras kunt parkeren maar in de winter gaan ze er de hele dag zelf staan. Ook dan moet je zorgen dat Gennep netjes en aantrekkelijk blijft. Als je vraagt hou het portiek vrij, heb je kans dat je in elkaar wordt geslagen. Dat is vorig jaar gebeurd. Met een centrumbewoner dooreen ondernemer. Ook het rondrijden met busjes en auto’s om het oude stadhuis en met lopende motors blijven staan, in deze tijd kan dat echt niet meer. Achteruit het centrum inrijden de hele tijd gepiep……

Ook het ophalen van de plastic zakken. Ze staan vaak al de hele dinsdag tot aan woensdag (de ophaaldag)al aan de straat maar ze worden pas woensdag ver na de middag op gehaald. In een historisch centrum kan dat eigenlijk niet! Het ziet er niet uit het stinkt en soms zijn er ook al zakken los. Perkjes en paadjes vies met troep en rotzooi, het dumpen van vuil via riool. Openstaande containers met oud papier en vuilnis zakken die boven containers uitsteken. Ook de organisatoren van activiteiten in de oude kern, denken vaak alle rechten te hebben op het gebied van parkeren, rotzooi maken en veiligheid. Ook voor deze groep dezelfde regels.

Ik zou graag zien dat men dat gebied ook netjes, aantrekkelijk en veilig maakt voor ondernemers, bewoners, centrumbezoekers en toeristen. En geen heilige huisjes bouwen voor allen dezelfde regels. NETJES HOUDEN en NETJES GEDRAGEN en VEILIGHEID.

Met groet, een bewoner van de historische kern.

Karin, Gennep

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant