Zonnepanelen op het dak van het clubhuis van de Millse duiksportvereniging
Zonnepanelen op het dak van het clubhuis van de Millse duiksportvereniging

Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen verder verduurzamen

Algemeen 275 keer gelezen

BOXMEER/GENNEP | De coöperatieve Rabobank wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en het versnellen van de energietransitie. Daarom investeert zij een deel van haar coöperatief dividend in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen. 

Leden van Rabobank kunnen vervolgens stemmen en zo bepalen welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Voor de winnaars betaalt Rabobank de helft van de kosten voor aanschaf en installatie. De maatschappelijke verenigingen en stichtingen die in aanmerking komen zijn klant van Rabobank en eigenaar van gebouwen die de leefomgeving versterken. Uitzondering zijn maatschappelijke organisaties die huren bij hun gemeente: ook zij komen mogelijk in aanmerking.

Inschrijven
Eigenaren van maatschappelijke gebouwen hebben een digitale uitnodiging ontvangen met unieke inschrijfcode om zich online aan te melden, of kunnen deze alsnog aanvragen bij Rabobank. Inschrijven kan tot en met 31 januari. De mogelijkheid voor leden om te stemmen start op 28 februari.
De voorwaarden voor deelname en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.rabo-zonnepanelen.nl 

Uit de krant