In Overloon worden er filmopnames gemaakt van de groeters.
In Overloon worden er filmopnames gemaakt van de groeters.

Voortaan digitaal reserveren van rondleidingen groeters

Algemeen 497 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Vanaf deze week is het mogelijk digitaal te reserveren voor een van zes door lokale gidsen begeleide wandelingen, fietstochten en rondleidingen in het Land van Cuijk. Op de website rondleidingen.landvancuijk.nl staat een overzicht van alle groeteractiviteiten, inclusief de data waarop ze plaatsvinden én hoe ze eenvoudig geboekt kunnen worden.

Het gaat om de groeterwandeling door het centrum van Boxmeer, fietstochten door het Verboden Gebied (Vierlingsbeek en omgeving), een wandeling door Vierlingsbeek, een rondleiding bij de stuw en het sluizencomplex in Sambeek, een wandeling door Overloon en een fietstocht door de omgeving van Overloon.

Alle activiteiten worden begeleid door lokale gidsen, ook wel ‘groeters’ genoemd. De gidsen zijn vrijwilligers die de omgeving op hun duimpje kennen en zo de deelnemers kunnen meenemen naar plekken waar zij anders wellicht niet zouden komen. Met veel plezier én passie vertellen zij onderweg de vaak unieke verhalen die verbonden zijn aan de locaties en gebouwen die worden bezocht. De meeste groeteractiviteiten zijn gratis. Soms wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd.
“Het digitaal reserveren maakt het voor bewoners en bezoekers van het Land van Cuijk nog eenvoudiger -en daarmee ook aantrekkelijker- om aan de groeteractiviteiten deel te nemen”, zegt Erik Jansen, toeristisch manager van Visit Land van Cuijk. De boekingsmodule is, op verzoek van Visit Land van Cuijk en in samenspraak met de groeters zelf, ontwikkeld door Cybox in Boxmeer. Deze week wordt gestart met een proef met zes groeteractiviteiten. Mocht uit de evaluatie, later dit jaar, blijken dat de mogelijkheid om digitaal te reserveren inderdaad voorziet in de gedachte behoefte, dan kunnen ook de overige groeteractiviteiten in het Land van Cuijk aansluiten.

Social media
Om extra aandacht te vragen voor het digitaal reserveren wordt in de komende weken een campagne via sociale media (Facebook en Instagram) gevoerd, waarbij de groeters zelf belangstellenden oproepen om mee te doen. De campagnefilmpjes zijn afgelopen week opgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant