Afbeelding
Foto:

Golfwedstrijd voor hersentumoronderzoek

Algemeen 815 keer gelezen

OVERLOON | Op de Golfbaan Overloon werd op 16 juli door 36 deelnemers een sponsor golfwedstrijd gespeeld ten behoeve van Team Tim dat meedoet aan de Ventoux3 voor het Hersentumorfonds. “Daarnaast verzorgde professioneel golfer Johan Ridders een uiterst leerzame en heel gezellig golfclinic”, aldus de organisatie.

De 2160 euro die opgehaald werd is gedoneerd aan Team Tim voor hun deelname aan de Ventoux3. Tim Manders stierf op 21 december 2014 op 27 jarige leeftijd aan een hersentumor. Team Tim fietst en wandelt al sinds 2013 de Mont Ventoux op en haalt daarmee via www.ventoux3.org geld op voor hersentumoronderzoek. Dit jaar vindt de Ventoux3 plaats op 9 september. Ook de helft van de opbrengst van de maaltijd na afloop van de golfwedstrijd werd door Restaurant De Proeverij van Wendy Dakkus geschonken aan het Hersentumorfonds. De organisatie meldt: “Dankzij de bijdragen van deelnemers, Golfbaan Overloon, Golfpro Johan Ridders, Jumbo, De Kaaswinkel, Tuincentrum Olieslagers, Fysiotherapie Peter Theunissen, Rabobank en Botterhuis Sportprijzen overtrof de opbrengst ruimschoots de verwachtingen.”

Gezellige middag
“Voor de wedstrijd was zelfs een wachtlijst”, aldus de organisatie. “Bij aanvang van de wedstrijd waren alle 9 holes door 4 personen bezet. De sfeer was opperbest en uit de verhalen van meerdere deelnemers, die niet afkomstig waren uit de regio, bleek dat zij zich zelfs ‘stiekem’ hadden voorbereid door vooraf de baan te verkennen.” De organisatoren Els en Harry Westerveld, sinds het allereerste uur TeamTim leden, hadden gezorgd voor prachtige prijzen voor de winnaars en een prijzenfestijn behorende bij de loterij die voor dit goede doel niet kon ontbreken. Of de deelnemers aan de golfclinic nu wel of niet ooit gaan golven zal de toekomst uitwijzen. “Twee dingen zijn echter zeker: zij hadden een heel leerzame en fantastisch gezellige middag en kunnen dankzij Johan bij elk gesprek over golf meepraten”, aldus de organisatie. “Opnieuw bleek dat een evenement voor een goed doel, hoe verdrietig de aanleiding ook, toch heel gezellig kan en mag zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant