De Hippe Shop in Cuijk gaat haar deuren sluiten. (Foto: SK-Media)
De Hippe Shop in Cuijk gaat haar deuren sluiten. (Foto: SK-Media)

Opnieuw sluit een Cuijkse winkel haar deuren; De Hippe Shop stopt

Algemeen 6.815 keer gelezen

CUIJK | De Hippe Shop, gespecialiseerd in baby- en kinderartikelen gaat de deuren sluiten. Dat heeft de ondernemer onlangs bekend gemaakt. Volgens de eigenaresse is het momenteel ‘financieel gewoon niet haalbaar om verder te gaan met ondernemen…’ De winkel, gevestigd aan de Korte Molenstraat in Cuijk, begint deze week aan een ‘nieuwe sale ronde’. “Ik kijk met heel veel trots en dankbaarheid terug naar een geweldige Hippe tijd,” aldus de onderneemster. De Hippe Shop is de derde winkel in Cuijk die deze maand bekend heeft gemaakt te gaan stoppen.

Eigenaresse Lichelle van Gent-Rambi heeft met ‘pijn in het hart’ deze ‘hele moeilijke beslissing’ moeten nemen. “Niet omdat ik het niet meer leuk vind, verre van niet..” Ze geeft aan dat het financieel niet meer is bol te werken. Indien er mensen zijn die het anders zien en de kinder- en babyartikelenzaak zouden willen overnemen dan staat Lichelle daar zeker voor open. “Stuur mij een berichtje en dan kunnen we het bespreken.”

Crowdfunding
Vorig jaar rond deze tijd verhuisde De Hippe Shop van een klein winkeltje aan de Grotestraat naar het vijf maal zo grote voormalige Intertoys-pand aan de Korte Molenstraat. Deze verhuizing werd deels gefinancierd door een crowdfundingsactie. Over die actie zei Lichelle destijds: “Ik zou natuurlijk ook bij een bank aan kunnen kloppen, maar ik zou het te gek vinden om het samen met de mensen uit Cuijk en mijn klanten te financieren. Zo weten we zeker dat Cuijk onze nieuwe uitbreiding ziet zitten en dat ze de nieuwe prachtige winkel een aanwinst vinden voor Cuijk. Zo worden de mensen zelf ook écht onderdeel van de vernieuwde Hippe Shop.”

Dankbaar
Spijtig genoeg hebben de omstandigheden het tij doen keren en moet die vernieuwde Hippe Shop nu de deuren voorgoed op slot doen. “Hierbij wil ik al mijn trouwe klanten bedanken voor al hun steun in aankopen, gezelligheid, leuke gesprekken! Zonder jullie was er geen Hippe Shop en al helemaal geen groei naar een nog grotere Hippe Shop!” meldt de stoppende onderneemster. “Ook ben ik dankbaar voor mijn toppers van personeel die hard voor mij gewerkt hebben en mij overal mee geholpen hebben waar nodig.”

Derde ondernemer
Met het sluiten van De Hippe Shop is het Cuijkse centrum in een maand tijd drie ondernemers verloren. Begin januari maakten zowel De Seizoensbloem als Bloembinderij Fiori bekend te moeten stoppen. De huidige economische malaise, hoge kosten en inflatie hebben beide bloemenzaken de das om gedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant