Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘Het is er stiekem ingeslopen dat ik me voor zoveel doelen inzet’

Algemeen 1.754 keer gelezen

OVERLOON | Martijn von der Heide was net bezig met het opruimen van de kelder van gemeenschapshuis De Pit toen hij een telefoontje kreeg van het koningshuis. Vanwege zijn onstuitbare inzet voor Overloon bij verschillende verenigingen en evenementen is Martijn uitgenodigd om op woensdag 26 april aanwezig te zijn bij de lunch waarmee de koning zijn tienjarig regeringsjubileum viert.

“Ik was ontzettend overrompeld”, vertelt Martijn. “Dat telefoontje kwam in de week van 1 april dus ik dacht nog even dat het misschien een grap was. Er gingen meteen tien namen door mijn hoofd van mensen die ook veel doen voor Overloon. Waarom ik? Maar dat heeft daarna snel genoeg plaatsgemaakt voor dankbaarheid naar de twee dames die mij hebben opgegeven. Het feit dat er mensen zijn die mijn werk zo waarderen dat ze daar tijd en energie in stoppen betekent veel. Ik kijk ernaar uit om de koning, koningin en prinses Beatrix te ontmoeten.”

Al 10 jaar zet Martijn zich in voor zijn dorp. Dat begon bij de jeugdvereniging maar intussen houdt hij zich bezig met zo’n acht verschillende doelen, waaronder sinterklaas, de duofiets en de bibliotheek. Martijn verklaart zijn inzet vooral vanuit de liefde voor zijn dorp. “Ik ben geboren en getogen in Overloon. Ik draag het dorp een warm hart toe. Je kan wel vanaf de zijlijn roepen dat iets niet mag verdwijnen, maar ik zet me er liever voor in. Het is er stiekem in geslopen dat ik me met zoveel verschillende dingen bezighoudt. Je draagt de kermis een warm hart toe, vorig jaar kwam het idee om met Halloween iets te organiseren, vorig jaar was de eerste editie van de Wandelvierdaagse, De Pit is erg mooi als het hart van het dorp waarmee je eigenlijk alle verenigingen helpt. Het is een mooi bruisend dorp, daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Vrijwilligerswerk klinkt misschien als een belasting, maar je haalt er zoveel energie, plezier en voldoening uit.”

(Foto: Albert Hendriks)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant