Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘We weten precies welke sleutel voor wat is!’

Algemeen 1.989 keer gelezen

BOXMEER | “We hebben hier nog nooit gevoetbald, maar toch zijn we echte Olympianen.” Sjef van den Boom en Sjef Oomens zijn ware manusjes van alles. Van materiaalbeheer tot wedstrijdcoördinatie en van organisatiewerk tot het afvalbeheer: niets is het duo te veel. Belangrijk om te melden: “We doen wel écht alles samen!” Onmogelijk dus om slechts één van hen tot ‘Vrijwilliger van de Week’ uit te roepen. 

“Wij doen wel echt heel veel hier bij Olympia’18,” geven de mannen direct toe. “Zondag zorg ik dat er drie a vier netjes met ballen en de vlaggetjes klaarliggen voor de senioren. Op maandag zet ik de wasmachine aan voor de sportkleding van één en twee, maken we kleedkamers schoon en vegen we het materialenhok. Ooh, en we zorgen er ook nog voor dat alle prullenbakken in het hele sportpark weer leeg zijn.” Ter illustratie gooit Sjef zijn sleutelbos op tafel, ruim een halve kilo aan metaal. Hij wijst naar zijn naamgenoot: “Hij heeft er net zo één. En we weten precies welke sleutel voor wat is!”

Kortom, alles wat er op het gebied van kleding, attributen en spullen geregeld moet worden, gaat via Sjef en Sjef. Maar ook het leiden van verschillende jeugdteams, het organiseren van evenementen en wedstrijdcoördinatorschap bij de Senioren staat bij het duo op het vrijwilligersCV. “Dit alles doen wij niet alleen hoor. Er zijn hier nog tientallen anderen die helpen en allerlei andere vormen van vrijwilligerswerk doen. Die mag je écht niet vergeten,” zegt Sjef.

De vrijwilligers merken op dat er altijd vraag is naar wat extra handjes om mee te helpen. “Dus kom vooral eens koffie drinken om te zien of het wat voor je is,” zegt Sjef. Zijn naamgenoot vult aan: “We kunnen het echt iedereen aanraden. De waardering van die jongens is enorm. En de sociale contacten zijn zo fijn. Het zorgt gewoon voor heel veel plezier, dat is super.” Sjef: “Tuurlijk vinden we voetbal mooi, maar het gaat ons vooral om de gezelligheid. Om Olympia als vereniging, want het is gewoon een fijne club mensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant