Afbeelding
pexels Philip Lindvall
Advertorial

Denk je erover om te investeren in horloges? Hier 3 tips!

Algemeen 565 keer gelezen

Steeds meer inwoners van de Maasdriehoek zijn de laatste jaren begonnen met investeren. Dit komt vooral doordat banken de laatste jaren geen rente meer betaalden over spaargeld. Inmiddels betalen veel banken weer een klein beetje rente over spaargeld, maar het percentage is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Daarom wil je misschien ook investeren. Je kunt aandelen, obligaties of goud kopen, maar ook investeren in horloges. Lijkt dit laatste je wel wat? Dan komen de 3 tips vast en zeker van pas!

1. Verdiep je in horloges
Investeren in horloges is alleen aan te raden als je hier verstand van hebt. Heb je niet bijzonder veel kennis van deze sieraden, maar wil je hier wel graag in investeren? Dan is het belangrijk om je eerst goed in horloges te verdiepen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je weet hoe de horlogemarkt in elkaar zit, welke merken er allemaal zijn en van welke materialen horloges gemaakt worden.

Wie wil investeren in horloges, doet er uiteraard ook goed aan om de prijzen in de gaten te houden. Het is namelijk niet zo dat ieder horloge even duur is. De prijs hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Zo is het merk van invloed op de prijs. Rolex, Cartier, Audemars Piquet en Patek Philippe zijn bijvoorbeeld bekende horlogemerken. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door het materiaal waarvan een horloge gemaakt is. Zo kost een gouden horloge over het algemeen meer dan een zilveren horloge.

2. Focus je op de lange termijn
Als je snel rijk wilt worden door middel van investeren, kun je horloges beter links laten liggen. Het is namelijk belangrijk om je te focussen op de lange termijn als je van plan bent om deze sieraden te kopen. De prijs van horloges ligt morgen namelijk niet ineens een stuk hoger dan vandaag. Kijk er niet raar van op als het jaren duurt voordat je eindelijk rendement ziet op een investering in horloges. Houd de prijs van horloges daarom ook niet iedere dag in de gaten, want dit kan je veel stress bezorgen. Dit is zeker het geval als het sieraad plots in waarde is gedaald. Dit is niet direct reden tot paniek, want veel horloges stijgen op de lange termijn namelijk in waarde.

3. Koop alleen bij betrouwbare partijen
Weet je inmiddels aardig wat van horloges? Dan vind je het misschien tijd om je eerste horloge te kopen. Doe dit niet bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt, maar koop horloges uitsluitend bij betrouwbare partijen. Je voorkomt in dat geval dat je een veel te hoge prijs betaalt voor een horloge. Koop horloges bijvoorbeeld bij een goud winkel waar je fysiek langs kunt gaan. Je loopt in dat geval namelijk minder risico dan wanneer je online investeert in horloges.

Hoe verkoop ik mijn horloge(s)?
Sommige inwoners van de Maasdriehoek zijn jaren geleden al begonnen met investeren in horloges. Als dit ook voor jou geldt, vind je het inmiddels misschien tijd om één of meerdere van deze sieraden van de hand te doen. Wil je bijvoorbeeld een Cartier horloge verkopen? Dan vraag jij je misschien af hoe je dit doet. Neem het sieraad ook dan het liefste mee naar professional, zoals een goudwinkel. Zij betalen je namelijk altijd een eerlijke prijs voor je horloge(s).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant