Afbeelding
Foto: Persbureau SK-Media

Land van Cuijk penning voor gildebroeder Kees Lenkens

Algemeen 1.979 keer gelezen

OPLOO | Uit handen van burgemeester Marieke Moorman ontving Kees Lenkens uit Oploo zondagmiddag de Land van Cuijk penning. Dit als blijk van waardering voor zijn jarenlange en vrijwillige inzet op diverse gebieden. Hij ontving deze gemeentelijke onderscheiding tijdens het VBTS toernooi van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden.

Een gildebroeder in hart en nieren. Zo wordt Kees omschreven. Bijna 40 jaar is hij bestuurlijk actief geweest bij het Sint Matthiasgilde in Oploo. Voor zijn verdiensten binnen het gilde is hij in 2013 benoemd tot Erelid. Voor de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk verzorgde de Oploonaar jarenlang onder andere het wedstrijdsecretariaat tijdens de Vrije- en kringgildedagen en is hij tevens lid van de Gilde Advies Commissie die het kringbestuur en de 30 gilden van de kring adviseert. Daarnaast is hij ook al 25 jaar actief bij de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden (204 gilden). Voor de tweede opeenvolgende keer is Kees ook nu weer betrokken bij de organisatie van het Federatie Toernooi Brabantse Gildes op 17 september 2023 in Oploo.

Land van Cuijk penning
De Land van Cuijk-penning wordt toegekend als blijk van waardering en dankbaarheid voor zeer bijzondere verdiensten voor de gemeente Land van Cuijk. De (vrijwillige) inzet kan zich op velerlei terreinen voordoen zoals sport, wetenschap, cultuur, historie, etc. en heeft een gemeente brede uitstraling. Binnen, maar ook buiten zijn/haar ‘werkterrein’ vervult de kandidaat een ambassadeursrol. Door zijn/haar inzet draagt de kandidaat bij aan een positieve beeldvorming van zowel de organisatie waarvoor hij/zij zich inzet, als van de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant