De zangers en zangeressen van Zowwa Zuuver kijken uit naar de jubileumviering.
De zangers en zangeressen van Zowwa Zuuver kijken uit naar de jubileumviering.

Zowwa Zuuver viert 12,5 met heel veel muziek

Algemeen 851 keer gelezen

OPLOO | Het enthousiaste koor Zowwa Zuuver uit Oploo bestaat dit jaar 12,5 jaar. Dit bijzondere jubileum wil het muzikale gezelschap niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Eigenlijk wilden de zangers en zangeressen al een feestje vieren voor hun tienjarige jubileum, maar het welbekende c-virus maakte dat moeilijk. “Dus pakken we gewoon het 12,5-jarige aan om een feestje te vieren!” Op zaterdag 30 september is het zover.

In een mooi versierde tent gaat het feestje uiteraard gepaard met heel veel muziek. “Vanaf ’s middags 12.00 uur gaat het los in de Feest-tent in Oploo”, meldt Rianne van Zowwa Zuuver opgewekt. “De feesttent staat achter de Watermolen in de Grotestraat in Oploo. Gedurende de middag zullen diverse koren een optreden verzorgen.” Onder andere De Harde Kern uit Boxmeer, Erge Wies uit Wanroy, Zelfkantkoor uit Haps Het koor van Bronlaak Picobello én een kinderkoor uit Oploo met jeugdleden van fanfare Excelsior, zijn die zaterdag te gast om van zich te laten horen. “Zij gaan tot 20:00 uur spelen”, aldus Rianne. “Daarna speelt Afslag 7, een échte liveband!”

Zowwa Zuuver wil dat het jubileumfeest een festijn wordt voor jong en oud. Het repertoire van het muzikale ensemble, dat onder leiding staat van de ervaren dirigent Jan Hendriks, varieert dan ook enorm. “Het moet iedereen aanspreken. We zingen de bekende liedjes, maar ook de vlottere, moderne muziek.” Zo staat ook Engelbewaarder van Marco Schuitmaker in het zangboekje, dé tophit van dit moment.
Zelfs voor de allerkleinsten biedt de jubileumdag voldoende vertier. Zowwa Zuuver belooft dat er een mooi springkussen komt en “kinderen kunnen heel de dag gratis lekkere pizza’s maken.”

Dat het Oploose koor deze mooie jubileumleeftijd heeft bereikt, is volgens Rianne logisch. Ze noemt het zanggezelschap namelijk ‘lekker gezellig’. “Wat ik heel mooi vind is dat jong en oud gewoon door elkaar zit.” Ze lacht: “We zijn gewoon leuk!”

Jij wil toch ook wel het 12,5-jarige jubileum van Zowwa Zuuver meevieren? Kom dan op zaterdag 30 september naar de feesttent achter de Oploose watermolen. De entree is helemaal gratis. www.zowwazuuver.nl

Uit de krant