Afbeelding

Nieuwbouwproject Korenveld in Wanroij: duurzaam en landelijk wonen

Algemeen 890 keer gelezen

WANROIJ | Met Korenveld komen er duurzame woningen bij in Wanroij. Hier woon je vrij en landelijk in de gemeente Land van Cuijk, met steden als Uden en Nijmegen in de buurt. De eerste fase van Korenveld bestaat uit 28 koopwoningen en gaat in november in verkoop. Korenveld bevat een breed woningaanbod, met rijwoningen in verschillende afmetingen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Zo’n 80% van het totale aanbod bevindt zich onder de €400.000,-.

Op 5 oktober start de voorverkoop van Korenveld – fase 1. Tijdens de voorverkoop is het mogelijk om via de projectwebsite – korenveld-wanroij.nl – alvast je favoriete woning(en) door te geven. Dit geeft een streepje voor bij de woningtoewijzing bij de verkoop. Er zal ook een voorverkoop-event plaatsvinden in Het Wapen van Wanroij, dat gepland staat voor woensdagavond 11 oktober van 17 tot 19:30 uur. Via de projectwebsite kun je je hiervoor aanmelden. Ben je aanwezig bij dit event dan krijg je ook een streepje voor bij de toewijzging.

Energieneutraal en landelijke
De woningen van Korenveld zijn zeer duurzaam en van alle moderne gemakken voorzien. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Hierdoor zijn de woningen energieneutraal. Dit betekent dat de woningen evenveel duurzame energie opwekken als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woning en voor warm tapwater. Goed voor het milieu én voor de energiekosten van de toekomstige bewoners.
Korenveld ligt aan de Molenstraat, aan de oostzijde van de kern van Wanroij. Het wordt een groene woonwijk die aansluit bij de landelijke omgeving. De verdwenen beek De Raam wordt weer zichtbaar en Korenveld zal worden aangesloten op het uitgebreide netwerk van struinpaden dat Wanroij rijk is. Zo vloeien de woningen en natuur op natuurlijke wijze in elkaar over.

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit
Natuurinclusiviteit en biodiversiteit zijn belangrijke uitgangspunten bij Korenveld. Het wordt een groene wijk waar de natuur tot bloei komt. Zo komen er 2 wadi’s: begroeide groenstroken waar regenwater duurzaam wordt gezuiverd en opgenomen in de grond. De wadi’s helpen zo tegen wateroverlast en droogte én ze dienen als natuurlijke voedselbron voor dieren. In de woninggevels komen nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen. Ook krijgen alle platte daken - zoals bergingen en uitbouwen - een groendak. Naast een groene uitstraling zorgt dit voor natuurlijke wateropvang, een voedselbron voor dieren en verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Ga voor meer info over Korenveld naar korenveld-wanroij.nl. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant