Vanuit het kinderdagverblijf zien de kinderen de jonge kalveren
Vanuit het kinderdagverblijf zien de kinderen de jonge kalveren

Prachtige boerburger verbindingen op erf familie Mooren

Algemeen 1.317 keer gelezen

HAPS | “Wat een techniek”, de verbazing en reacties op de open dag bij Mooren’s Farm in Haps klonken de hele dag door. De rij om de melkrobots van dichtbij te bekijken bleef heel de zondag lang. “Heel veel verraste reacties hoe een melkrobot werkt”, zegt melkveehouder Coen Mooren, een van de Land van Cuijk Boert Bewust boeren. 

Mooren’s Farm investeerde ruim 7,5 ton in vijf melkrobots zodat de koeien zo vaak ze willen gemolken worden en wanneer ze willen. “En dat ze het graag doen, zagen de burgers met eigen ogen. Ook al stond het bomvol met mensen, de koeien kwamen toch de robot in.”
Ook het kinderdagverblijf Boerkes & Co trok veel belangstelling. “Boeren keken daar hun ogen uit, hoe we werken, hoe het eruit ziet en wat er allemaal bij komt kijken. En andersom de burgers kijken verbaasd naar de robots, de stallen, de grote machines die ze nu van dichtbij zagen. Een hele mooie kruisbestuiving zoals we die hier dagelijks op ons erf ervaren”, zegt Bregje Mooren. Met ruim 1500 bezoekers, stands van toe- en aanleverende bedrijven, speurtocht en activiteiten voor de kleinsten en veel gespreksstof voor de groteren, een supergeslaagde dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant