Twee grashakselaars met pijpen naar elkaar. (Foto: Agrifotograaf)
Twee grashakselaars met pijpen naar elkaar. (Foto: Agrifotograaf)

Ultieme kerstsfeer over en door verlichte boerderijen

Algemeen 1.859 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Honderden auto’s reden tussen twee verlichte grashakselaars waarvan de pijpen een boog vormden over de weg. Een van de ultieme boerenkerstbelevingen van ruim 2.250 deelnemers die donderdag 28 december de Verlichte boerderijentocht Land van Cuijk reden.

Vanuit de welkomstboog reden de auto’s het erf van Melkvee- en akkerbouwbedrijf van familie van Thiel- Derks in Velp op. “Overal klonken complimenten, ontzettend leuk om al die reacties te horen, al kon ik vaak niet zien wie in de donkere auto zat”, zegt Marian van Thiel-Derks. De auto’s reden langs de kalverstallen, melkstal en melkrobot en over de kuilplaat weer de openbare weg op. Honderden groene lichtsnoertjes verlichtten de wegen. “Ontzettend leuke details waardoor de route mooi te volgen was”, aldus een van de deelnemers. Onderweg waren 23 verlichte letters te spotten. Die vormden een zin die deelnemers af kunnen maken en tot 6 januari kunnen mailen naar info@landvancuijkboertbewust.nl.

Moe en voldaan blikt Marian terug. “Ik ben trots op onze collega’s. Het weer was ons goed gezind. Van te voren met de organisatie hebben we diverse keren de route aan moeten passen vanwege de vele regenval. Een pittige klus maar vele handen maken licht werk.”

Boer-burger verbinding
“We krijgen hier ontzettend veel energie van. Het is een gigantische klus maar een prachtige manier om de boeren en burgers met elkaar te verbinden”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust, die samen met ZLTO Land van Cuijk de route organiseerde. Dit jaar, de vierde editie van de Verlichte boerderijentocht, nam de route de deelnemers mee in de omgeving van Gassel, Escharen, Velp en Grave. ‘Oud boerenlandschap, over kleine wegen, zandpaden, de Oude Maasdijk. Een gevarieerde route met rijke historie. Land van Cuijk is zo uitgestrekt met verschillende landschappen wat prachtige routes oplevert”, aldus Hugo Bens.

Over boerenerven, door de kwekerij van potplanten, langs paardenstallen, eierautomaat en grote landbouwmachines. Een harmonieuze mix van historie, prachtige natuur, gastvrijheid en boerenleven. In Escharen was de aardappelloods van familie Janssen ingericht als pauzeplek met lekkere lokale hapjes en drankjes, machines en uitleg over het boerenleven. “Daar hadden we mooie gesprekken met veel lovende woorden. Geweldig”, glundert Hugo Bens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant