Het schoonhouden van de natuur sluit naadloos aan bij de doelstellingen van scouting. (Foto: Albert Hendriks)
Het schoonhouden van de natuur sluit naadloos aan bij de doelstellingen van scouting. (Foto: Albert Hendriks) Foto: Albert Hendriks

Scouts gaan voor schonere Overloonse natuur

Algemeen 505 keer gelezen

OVERLOON | De welpen en hun leiding van Scouting Overloon kwamen zaterdag samen bij de blokhut om zich voor te bereiden op de Landelijke Opschoondag. Al vele jaren heeft de actie een vaste plek heeft op het jaarprogramma. Onder het motto ‘Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!’ gingen de scouts ook dit jaar weer aan de slag om zwerfvuil te verwijderen in de omgeving van het oorlogsmuseum en het centrum van Overloon. Na twee uur opruimen was de omgeving weer een stuk schoner.

Met deze actie wilden de Scouts niet alleen het dorp opschonen, maar ook alle inwoners van Overloon oproepen om het dorp zwerfvuilvrij te maken én te houden. Op die manier draagt iedereen bij aan een zwerfvuilvrij Overloon.

‘Heitje voor een Karweitje’
Naast de Opschoondag staat ook ‘Heitje voor een Karweitje’ op het jaarprogramma van de scouting. Op zaterdag 30 maart tussen 10:00 uur en 14:00 uur kan iedereen een welp of scout verwachten die met plezier een gevraagd klusje komt uitvoeren. Hoewel ze er niet om vragen, verwachten de scouts stilletjes een kleine beloning voor hun werk. (kan ook via app) Op het 14 Oktoberplein staat een scoutingtent waar dorpsgenoten zich kunnen melden voor klusverzoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant