Centrummanager Coen de Kleijn is van plan om het Boxmeerse hart nog mooier en gezelliger te maken.
Centrummanager Coen de Kleijn is van plan om het Boxmeerse hart nog mooier en gezelliger te maken. Foto:

Centrummanager Coen: ‘Samen moeten we het doen’

Algemeen 3.365 keer gelezen

BOXMEER | Het winkelgebied in Boxmeer heeft een nieuwe centrummanager: Coen de Kleijn. De Boxmerenaar in hart en nieren ziet zichzelf als een ware regelneef. Met zijn vlotte maar vriendelijke babbel als voornaamste wapenfeit hoopt hij het dorp nóg mooier, toegankelijker en nog meer Boxmeer te maken.

“Het voor elkaar leuker maken, gezelliger maken: dat wil ik bereiken. Ik ben zelf actief in het verenigingsleven. Daar geldt natuurlijk hetzelfde.”, vertelt Coen. Het is ook dat verenigingsleven waardoor de nieuwe centrummanager zijn functie heeft gekregen. Koen Gieben, broer van oud centrummanager Milou, vertelde tijdens een verenigingsvergadering aan Coen dat ze nog iemand zochten voor deze rol. “Toen begon bij mij een lampje te branden. Het zit wel in mijn aard om dingen te regelen en laat er nu dus net iets op mijn pad komen, nota bene in mijn eigen achtertuin.” 

Coen werkt al jaren bij Spit Natuursteen. Binnen dit bedrijf neemt hij eigenlijk bijna alle taken wel deels op zich. “Hierdoor heb ik veel contact met mensen, vaak terwijl zij een heftige periode doormaken. Dat vergt wel een bepaalde manier van sociale vaardigheden. Je moet toch goed met mensen kunnen omgaan.” Daarnaast vergt deze baan ook veel regel- en afspraakwerk. Exact zoals de rol van centrummanager. “Daarom denk ik dat ik wel dat de functie goed bij mij past.”

Wilde plannen?
Maar wat gaat Boxmeer, en het centrum in het bijzonder, nou merken van deze wisseling van de wacht? Wat voor plannen heeft Coen? Ik ga eerst bij alle ondernemers langs om me voor te stellen. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten wie ik ben en dat ze bij mij terecht kunnen met vragen of suggesties.”

Echter, er is al één suggestie die Coen meermaals verwacht te horen: de openingstijden. Momenteel staan niet alle neuzen van de ondernemers dezelfde kant op, wat soms resulteert in wat tegenvallende koopavond of -zondagen. De nieuwe centrummanager geeft aan heel veel begrip te hebben voor de ondernemers en hun keuze om al dan niet de zaak gesloten te houden. “Dat is iedereen goed recht. Ik kan niet in andermans portemonnee kijken en ik snap goed dat het moeilijke tijden zijn voor ondernemers. Maar, ik ben er ook van overtuigd dat als we het centrum willen laten groeien, we het wel samen moeten doen. Dus wil ik proberen om de openingstijden gelijker te trekken. Ik denk écht dat we op die manier veel meer voor elkaar krijgen.”

Coen begrijpt dat dit een lastige opgave zal zijn. Maar, dat weerhoudt hem er niet van. Integendeel. “Als er ergens een wil is, dan denk ik dat alles mogelijk is.”, zegt hij. “Ik wil echt gaan proberen door met een beetje geven en nemen, een soort weegschaal-effect, die neuzen meer één kant op te krijgen.”

Kracht
“In Boxmeer hebben we het geluk dat we heel veel eigen ondernemers hebben, unieke winkels. Dat is onze kracht.”, besluit Coen. “Maar het kan altijd beter. We moeten blijven inzetten op de gezellige koopzondagen, inclusief muziek en festiviteiten. Bovendien moeten we ook nieuwe ideeën niet uit de weg gaan. Echter, het belangrijkste is dat we het samen gaan doen. Alleen samen maken we Boxmeer mooier, toegankelijker, gezelliger en nóg meer Boxmeer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant