De eerste containerunits zijn al geplaatst.
De eerste containerunits zijn al geplaatst. Foto: Persbureau SK-Media

Tijdelijk pand voor door brand geteisterd KWS Seuren? ‘We zijn gevraagd of we versneld iets kunnen doen’

Algemeen 5.351 keer gelezen

BEUGEN | Twee maal in anderhalf jaar tijd is accuherstelbedrijf KWS Seuren getroffen door een grote brand. In oktober 2022 ging hun bedrijfspand op het industrieterrein in Beugen volledig in vlammen op. De accuspecialist zag zich genoodzaakt te verhuizen naar een pand aan de Stiemensweg in Gennep. Echter, gedurende de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart brak ook in dit pand brand uit. Volgens wethouder Maarten Jilisen van gemeente Land van Cuijk lag er al een verzoek om op de oude locatie in Beugen een nieuw, tijdelijk gebouw te realiseren zodat Seuren hier weer haar werkzaamheden zou kunnen hervatten. Door de brand in Gennep is er verzocht ‘haast te maken’ met dit plan.

“We zijn aan het kijken of we ze tijdelijk kunnen helpen.”, vertelt de wethouder. Hij denkt daarbij aan bijvoorbeeld werkruimte gevestigd in containers. Hierover was de gemeente al in gesprek met de accuspecialist. “Maar nu zijn we dus gevraagd of we versneld iets kunnen doen. Met versneld heb ik het dan over weken, in plaats van maanden.” 

Om tot eventuele realisatie te komen moet onder andere het gesprek worden aangegaan met de andere ondernemers in de buurt. Mogelijk staan zijn niet te springen om een buurman waarbij in relatief korte tijd tweemaal brand is uitgebroken. Die gesprekken gaan spoedig plaatsvinden. Wethouder Jilisen verzekert wel dat de brand die onlangs plaatsvond in het Gennepse Seuren-pand niet in de accuopslag woedde, terwijl dat in Beugen wellicht wel aan de orde was. Hij impliceert hiermee dat de twee branden hoogstwaarschijnlijk verschillende oorzaken hadden.

Het pand aan de Stiemensweg in Gennep ging afgelopen weekend in vlammen op.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant