Afbeelding

Merletleerlingen organiseren actiemiddag voor KiKa

Algemeen 1.008 keer gelezen

CUIJK | Als onderdeel van een schoolopdracht, dat deel uitmaakt van het examenprogramma, moeten de leerlingen zorg en welzijn van het Cuijkse Merletcollege een Goede Doelen Middag organiseren. Doel hiervan is het aantrekken van zoveel mogelijk mensen, in de hoop dat zij allen een kleine (of grote) bijdrage willen doen voor KiKa. En hoe trek je nou een recordaantal enthousiaste bezoekers? Nou, met een gezellige markt vol lekkers en spelletjes, natuurlijk!

Een nieuw record verbreken, dat zien de Merletleerlingen graag gebeuren. De goede doelen-opdracht staat al enkele jaren in het curriculum, met wisselend positieve resultaten. Natuurlijk hadden de coronajaren geen goede invloed op de hoeveelheid geld dat in het verleden tijdens deze middagen werd opgehaald. Maar ook voor en na de pandemie is het streefbedrag nog niet boven de 2000 euro uitgekomen. Met nu al ruim 700 euro in de pocket, moet een nieuw record toch haalbaar zijn? “In eerste instantie hadden we als doel om 1500 euro op te halen.”, zeggen Lynn en Fenne, die beide onderdeel uitmaken van het tienkoppige goede doelen-team. “Maar het ging ineens zó hard dat het ons verstandig leek om het omhoog te schroeven. Als een soort stok achter de deur.”

Contextrijk onderwijs
“Bij het Merlet willen we zo veel mogelijk contextrijk onderwijs geven. We willen dus praktijkonderwijs en praktijksituaties zoveel mogelijk op het échte werk laten lijken.”, aldus Joyce Janssen, docent Dienstverlening & Product bij het Merletcollege. “Het organiseren van zo’n middag past hierin perfect want de kinderen worden echt op de proef gesteld. En het gekozen doel sluit ook aan bij dat stukje ‘zorg en welzijn’.”

Enthousiast en betrokken
“Opvallend aan de groep van dit jaar is hun enthousiasme.”, vervolgt Joyce. “Ieder jaar zitten er wel een paar enthousiastelingen bij die de rest van de groep met zich mee nemen. Maar dit jaar is anders. Dit jaar zijn ze eigenlijk allemaal ontzettend enthousiast!”

En het resultaat is er dus naar. De hoeveelheid opgehaalde euro’s lijkt de Merletrecords te gaan verbreken, en dan moet het evenement nog beginnen. “We hebben heel veel leuke dingen georganiseerd.”, zegt Lynn. Ze laat een strippenkaart ziet met daarop een achttal activiteiten, van oud Hollandse spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen tot aan de opleiding gerelateerde zaken als nagels laten lakken en haar extentions laten zetten. “Je kruist op de strippenkaart af wat je gedaan hebt en naderhand kun je dan afrekenen.” Fenne: “Maar naast de strippenkaart kun je natuurlijk ook cupcakes, fruit of chocolade kopen. We maken alles zelf. De school heeft zelfs een foodprinter die we mogen gebruiken.” Joyce: “Ik heb jullie ook allemaal recepten zien opzoeken en onderling uitwisselen. Jullie zijn met heel veel eigen ideeën en inbreng gekomen. Jullie zijn écht heel betrokken.” 

Kom ook
Het evenement wordt ondersteund door Kika zelf. De organisatie heeft bijvoorbeeld wat spullen gedoneerd, zoals een mascottepak, ballonnen en stickers. Met al die ondersteuning hopen Lynn, Fenne en de rest van de groep dat de middag een groot succes wordt. “We nodigen echt iedereen uit om een kijkje te nemen. Natuurlijk hopen we dat we het recordbedrag halen en dus zo veel mogelijk geld voor KiKa ophalen. Maar, we hopen ook gewoon dat we de leukste middag van jaar hebben georganiseerd.”

De actiemiddag voor KiKa vindt plaats op donderdag 18 april van 14:00 tot 16:00 uur op het Merletcollege in Cuijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant