Jouw stap maakt het verschil. Durf jij het aan? (Foto Guus Fonteijn)
Jouw stap maakt het verschil. Durf jij het aan? (Foto Guus Fonteijn) Foto:

Platform Toegankelijk Mill wil obstakels omzetten in groeikansen

Algemeen 611 keer gelezen

MILL | In april en mei nemen de vrijwilligers van Platform Toegankelijk Mill het voortouw in een gedurfde campagne. Zij gaan de confrontatie aan met verkeerd geparkeerde auto’s en fietsen die de voetpaden blokkeren. In samenwerking met gemeente Land van Cuijk is een uniek kaartje ontwikkeld, een groeipapier, om automobilisten en fietsers op een ludieke manier bewust te maken van verkeerd parkeren. Het doel? Gedragsverandering en inspireren. Het kaartje, getiteld “Wij zien groeikansen”, herinnert aan het belang van toegankelijke voetpaden voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking.

Vanaf april trekt een team van enthousiaste vrijwilligers van Platform Toegankelijk Mill er op uit om groeikaartjes te plaatsen op ramen van fout geparkeerde auto’s en sturen van fietsen en brommers die de voetpaden blokkeren. “Met deze vriendelijke oproep nodigen we iedereen uit om bij te dragen aan toegankelijke en veilige trottoirs voor alle inwoners.”

Ook al was je in de fout. Maak een verschil….. Laat bloemen bloeien.
Elk kaartje draagt een boodschap: voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking zijn obstakels een dagelijkse strijd. Door letterlijk zaden van verandering te planten, hoopt Platform Toegankelijk Mill die dagelijkse strijd te beslechten. De groeikaartjes zijn gevuld met bloemzaden. “Plant ze in een pot of strooi ze buiten uit, en zie hoe jouw actie bloemen doet bloeien, terwijl het papier composteert.”

“Help je voortaan ook mee de route toegankelijk en veilig te houden? Sta jij klaar om een verschil te maken? Om samen met ons de voetpaden toegankelijk te maken? Dan nodigen we je uit om voortaan bewust goed te parkeren.”, besluit het platform. “Neem de uitdaging aan en help ons de voetpaden in het Land van Cuijk toegankelijk en veilig te houden. Laten we samen bloemen van verandering zaaien en onze gemeenschap laten bloeien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant