Heel de dag door was er geïnteresseerd publiek bij de eerste editie van de Boxmeerse Stripdag. (Foto: Bas Delhij)
Heel de dag door was er geïnteresseerd publiek bij de eerste editie van de Boxmeerse Stripdag. (Foto: Bas Delhij)

Boxmeerse Stripdag ‘heel de dag door lekker druk’

Algemeen 728 keer gelezen

BOXMEER | Als het aan Ben Helmus ligt krijgt de Boxmeerse Stripdag hoe dan ook gevolg. De organisator achter de eerste editie van het stripboekenfeest, dat zondag 14 april plaatsvond in De Weijer in Boxmeer, heeft enkel maar positieve reacties ontvangen. “Wat vooral opviel was dat er heel veel kinderen waren. Dat was ook precies mijn insteek.”

Als liefhebber van strips gaat Ben regelmatig de beurzen in binnen- en buitenland af. Al geruime tijd viel hem op dat er in het hele gebied tussen Arnhem en Zuid-Limburg geen enkele beurs meer was. “Daarom wilde ik iets organiseren. Ik weet zeker dat er hier ook liefhebbers zijn.”
Daar lijkt Ben dus gelijk in te hebben. “Het is heel de dag door lekker druk geweest. Dat is wel uniek.” Ben legt uit: “Vaak is het bij stripbeurzen druk aan het begin. Dan is er bijvoorbeeld een nieuwe strip uit en stromen de verzamelaars bij opening meteen binnen. Daarna loopt het dan leeg.” Hoe anders was het in Boxmeer, waar zelfs om 16:00 uur nog mensen een kijkje kwamen nemen. “Het liep best lang door.”

Dit was mede te danken aan het publiek, dat volgens zowel Ben als de aanwezige standhouders en tekenaars anders dan anders was. “Mijn focus lag echt op de kinderen. Ik wilde er echt een familie-uitje van maken. Ik durf wel te zeggen dat dat gelukt is. Ik heb in het laatste uur nog kinderen gehoord die nog één schrijver in het handtekeningenboekje wilde hebben en om ze allemaal te hebben. En ook de gratis sleutelhangers die ik speciaal voor de kinderen had geregeld, vielen in de smaak.” De schrijvers en standhouders waren op hun beurt ook te spreken over het publiek, dat nu eens ‘nieuwe gezichten’ bood. 

Ben bedankt alle standhouders, bezoekers, vrijwilligers en bierbrouwer Gradoen, Rembrandt Chocolade en bakkerij Fijnebol voor hun medewerking aan de debuuteditie. “Ik hoop volgend jaar weer een stripdag te organiseren, precies op deze manier. Ik wil het Boxmeers houden, zodat het niet wordt opgeslokt door de stripwereld. “

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant