Jeroen van der Ven, eigenaar van VITABOOMverzorging.
Jeroen van der Ven, eigenaar van VITABOOMverzorging.

Goede boomverzorging kent geen tijd

Algemeen 1.245 keer gelezen

RIJKEVOORT | Steeds vroeger in het jaar lopen de temperaturen op. De afgelopen jaren hadden we te maken met warmere zomermaanden en natte winters. Het klimaat verandert. Om de omgeving behaaglijk te houden zijn bomen onmisbaar. Ze bieden schaduw, bevorderen de biodiversiteit, verminderen luchtvervuiling; het rijtje is eindeloos. VITABOOMverzorging in Rijkevoort is specialist in het onderhouden en verzorgen van bomen, ook in warmere tijden. Ze vertellen er graag meer over.

Dood hout, overhangende takken: voor de boomverzorgers van VITABOOM is het verwijderen hiervan kinderspel, zowel bij bomen als bij struiken of heggen. “Wij verzorgen het ‘grote onderhoud’ van uw tuin en houden daarbij rekening met fauna in en om de boom; zo verstoren wij geen nesten.”, vertelt Jeroen van der Ven, eigenaar van VITABOOMverzorging. 

Nu de zomers warmer worden en de winters natter, speelt waterhuishouding een steeds belangrijkere rol bij bomen en planten. Het bedekken van de bodem met houtsnippers biedt hierin uitkomst. Het is een natuurlijke manier om de waterhuishouding beter in evenwicht te houden. “In de winter spoelt de aarde minder uit en in de zomer houden de houtsnippers juist water vast en gaan verdamping tegen.”, vertelt de VITABOOM-eigenaar. Hij noemt nog een voordeeltje van houtsnippers: “Bij het aanbrengen van een dikkere laag groeit het onkruid minder snel en blijft er meer tijd over om te genieten.”

VITABOOM-werkwijze
Boomverzorging is een specialistische, arbeidsintensieve aangelegenheid. Maar in het heden hebben machines het meeste zware werk overgenomen. Boomklussen kunnen zo efficiënt, met minder risico’s én sneller geklaard worden. Zo hebben twee medewerkers met machines soms nog maar een halve dag nodig om een boom te rooien of snoeien in plaats van twee hele dagen, klimmend zonder machines.

Echter, in al die veranderende tijden zijn er twee zaken waaraan VITABOOMverzorging blijft vasthouden: service en kwaliteit. Geen klus wordt geklaard zonder van tevoren de situatie te hebben beoordeeld en op basis daarvan een offertegesprek te voeren. Het gemengde VITABOOM-team, bestaande uit ervaren boomverzorgers en enthousiastelingen in opleiding, zorgt er vervolgens voor dat iedere klus wordt uitgevoerd volgens afspraak. Zo zijn er voor niemand verrassingen. Jeroen: “Wij geloven dat netjes en veilig werken hand in hand gaan. Groen, takken en stammateriaal nemen wij mee en desgewenst kunnen we na het rooien van een boom ook de boomstobbe voor u frezen. Ons team levert de klus aangeharkt en schoon op.” De VITABOOM-eigenaar sluit af: “Ook kunnen wij na het verwijderen van een boom desgewenst een nieuwe boom planten, juist in deze tijd is dat belangrijk!
Meer info? Zie www.Vitaboom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant