Het speelterrein aan De Koperwiek Mill-West
Het speelterrein aan De Koperwiek Mill-West Foto: Gemeente Land van Cuijk

Speelplekken Mill-West binnenkort officieel geopend

Algemeen 757 keer gelezen

MILL | De dorpsraad Mill organiseert samen met de gemeente Land van Cuijk op een officiële opening van de volledig gerenoveerde en heringerichte speelplekken in Mill -West. Dit openingsevenement vindt plaats op woensdag 15 mei om 15:00 uur bij gemeenschapshuis De Wester. “Buurtbewoners - en dan met name natuurlijk kinderen – en andere belangstellenden nodigen we van harte uit voor dit gezellig samenzijn.”

Hoewel de gemeente ‘officiële opening’ een beetje ziet als een “groot woord” wil ze samen met de dorpsraad toch even stil staan bij de afronding van de herinrichting en renovatie van diverse kinder-speelplekken in dit deel van Mill. Het openingsmoment krijgt haar ‘officiële’ karakter door onder andere de aanwezigheid van wethouder David Sölez, die een welkomstwoordje zal verzorgen én Ruud Custers, Adviseur Cultuurtechniek. Ruud komt kort vertellen over het speelruimtebeleid van de gemeente: waarom de speelplaatsen verschillen in grootte, sommige verdwijnen en anderen juist worden opgewaardeerd. Bovenal wordt de opening een feestje voor de kinderen. Niet alleen mogen twee jonge Millenaren meehelpen met het openingsmoment, naderhand krijgen kinderen ook een “verrassing om mee te spelen”.

Langer dan gepland
Volgens gemeente Land van Cuijk liep de renovatie en herinrichting al enkele jaren. Veel langer dan in eerste instantie was gepland. Onder andere de coronapandemie en het gemeentelijke herinderling waren hier debet aan. “Om die redenen ging ook het overleg met de buurt niet altijd zoals dorpsraad en gemeente dat graag zien.”, aldus de gemeente. “Nu het project dan toch is afgerond willen dorpsraad en gemeente dat markeren met een gezellig samenzijn.”

Speelruimtebeleid
Wethouder Sölez is blij dat de renovatie in Mill-West is afgerond: “We willen een gemeente zijn waar spelen, bewegen, ontmoeten en sporten in de buitenruimte mogelijk is. Voor de jongste inwoners streven we daarbij naar veilige en afwisseling biedende speelplekken, verspreid over de kernen en wijken. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de bevolkingsopbouw in de wijk. Onder andere vanwege wijzigingen in die opbouw past de gemeente speelruimten om de zoveel jaar aan. In Mill-West kunnen ze nu weer jaren vooruit”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant