Afbeelding
Foto: Anny Huberts

Overloon War Chronicles plaatst foto’s op de Britse begraafplaats Overloon

Algemeen 532 keer gelezen

OVERLOON | Op 4 en 5 mei staat heel Nederland stil bij de slachtoffers van oorlogen, zowel uit het verleden als het heden. Ook op de Britse begraafplaats in Overloon worden ze herdacht.

Op 4 mei wordt het offer van de gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog en het leed dat hun families en anderen hebben moeten doorstaan herinnerd. Op 5 mei viert men dat zij niet voor niets gestorven zijn. Het besef dat deze vrijheid gekoesterd moet worden, ter ere van de mannen die ver van huis hun leven gaven, mag niet verloren gaan.

Deze dagen van herdenking en bevrijding brengt mensen dichter bij elkaar en laten iedereen inzien dat vrijheid kostbaar is en niet vanzelfsprekend, zelfs in de wereld van vandaag, het jaar waarin Nederland 80 jaar in vrijheid leeft.

Stichting Overloon War Chronicles plaatst op beide dagen foto’s van de gezichten bij de graven. “Dankzij de inzet van verschillende onderzoekers hebben we al 174 foto’s gevonden van de 281 militairen. Iedereen is uitgenodigd om deze dagen de begraafplaats te bezoeken en stil te staan bij wat vrijheid voor ons betekent.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant