Partycentrum de Bond in Cuijk
Partycentrum de Bond in Cuijk Foto: Google Streetview

Kou of schulden, koken of stoken; bijeenkomst bestaanszekerheid en energiearmoede

Algemeen 2.209 keer gelezen

REGIO | Lokaal FNV Land van Cuijk Plus organiseert samen met Lokaal FNV Limburg Noord een bijeenkomst over bestaanszekerheid en energiearmoede. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 mei in Café Partycentrum De Bond, aan de Beversestraat 18 in Cuijk. Zowel leden als niet leden van het FNV zijn uitgenodigd. 

“Zoals je weet, komen er steeds meer mensen die onder de bestaanszekerheid leven of te kampen hebben met energie armoede.”, aldus de organisatie achter de FNV-bijeenkomst. “Achter de statistieken gaan onmogelijke keuzes schuil: tussen kou of schulden, tussen koken en stoken. Energiearmoede is een groot probleem waarbij onrecht van sociale ongelijkheid en energiecrisis samenkomen.”

“Wij hebben voor dit thema een gastspreekster uitgenodigd die in heldere en duidelijke taal hierover een toelichting zal geven. Dit is natuurlijk niet individueel, maar in algemene zin over hetgeen er wijzigt met het huidige stelsel.”

De bijeenkomst met het praatje van gastspreekster Maaike Zorgman vindt plaats op donderdag 16 mei van 19:30 tot 21:30 uur. Café de Bond is vanaf 19:00 uur geopend voor geïnteresseerden. Voor koffie en cake wordt gezorgd. “Heb je vragen, dan kun je die voorafgaand aan de bijeenkomst al inleveren bij een van de Kaderleden.”, aldus de organisatie. “Graag tot ziens op 16 mei aanstaande.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant