De bestuursleden en de bestuursondersteuner hebben onwijs veel zin in Ons Plattelandsrondje.
De bestuursleden en de bestuursondersteuner hebben onwijs veel zin in Ons Plattelandsrondje. Foto:

Laat je verrassen door het Land van Cuijk

Algemeen 942 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Hoe goed ken jij het Land van Cuijk nou echt? Weet jij alle stukjes natuurpracht, artistieke pareltjes of innoverende bedrijven te vinden? Pak op zondag 19 mei de fiets en doe mee met Ons Plattelandsrondje van Verrassend PlatteLand van Cuijk. Wie weet kom je toch nog wat verrassingen tegen, want “er is zo veel in het Land van Cuijk meer dan mensen denken”.

Verrassend PlatteLand van Cuijk is een vereniging van ruim vijftig bedrijven die allen op een manier gelinkt zijn aan toerisme. Van campings, eetcafés en musea tot minder voor de hand liggende bedrijven als Brabant Hop, Kookstudio Het MoMent of De Bloemenschuur. “Met Ons Plattelandsrondje willen we onze leden aan iedereen voorstellen. Op die dag zetten bijna alle aangesloten bedrijven hun deuren open en organiseren ze activiteiten voor alle bezoekers.”, aldus Jenneke van Dongen, voorzitter van Verrassend PlatteLand van Cuijk. Jaap Ceulemans van Groepsaccommodatie en Zeilschool Bij Ceulemans in Beers vult aan: “Normaal gesproken ga je niet even binnenkijken bij een bedrijf, terwijl mensen dit doorgaans wel heel leuk vinden. Ze willen graag zien wat er is en hoe dingen werken.” Jenneke merkt op dat het dan nog eens extra interessant is als die bedrijven soms bijna letterlijk ‘in de eigen achtertuin’ staan.

Wie deelneemt aan Ons Plattelandsrondje kan op 19 mei tussen 11:00 en 17:00 uur langs dertig deelnemende bedrijven fietsen. In tegenstelling tot voorgaande edities zijn er nu geen vastgestelde routes. Jenneke: “Je kunt op onze website eenvoudig een plattegrond downloaden met daarop alle deelnemende bedrijven en wat er te doen valt. Omdat ook de bekende knooppunten op die plattegrond staan, kun je gemakkelijk zelf een route opstellen.” Jaap: “Heel veel van onze leden organiseren op die dag iets speciaals. Zo kun je bij mij bijvoorbeeld een rondje zeilen, gratis. Maar anderen organiseren bijvoorbeeld workshops of proeverijtjes.”

Dit jaar bestaat Verrassend PlatteLand van Cuijk 25 jaar. Een bijzonder jubileum. En wie jarig is, trakteert. “Daarom hebben we een leuke prijsvraag verbonden aan het evenement.”, vertelt Jenneke. “We dagen deelnemers uit om bij de deelnemende bedrijven hun telefoon er bij te pakken en een mooie, artistieke foto te maken. Het maakt niet uit van wat, als het maar een kunstzinnig karakter heeft.” Jaap: “De beste en mooiste inzendingen winnen leuke prijzen, beschikbaar gesteld door onze leden. Dat kan van alles zijn, van een Proef de Maasheggenpakket tot een cadeaubon voor Koeknuffelen.”

Wil jij Land van Cuijk dus écht leren kennen? Wil jij kennismaken met nog meer natuurpracht, artistieke pareltjes en innoverende bedrijven in jouw ‘achtertuin’? Fiets mee met Ons Plattelandsrondje op 19 mei en laat je verrassen! Zie ook www.verrassendplattelandvancuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant