Afbeelding

Leerlingen Elzendaalcollege bedrijven politiek

Algemeen 58 keer gelezen
GENNEP – Om de kloof tussen de jeugd en politiek de dichten, wordt sinds jaar en dag van alles ondernomen. Meestal is er de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen van politici. Maar wat is nou beter dan jongeren politiek te laten bedrijven? De leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hadden afgelopen week de smaak goed te pakken.

[image=134697]

Het thema van ‘Jongeren en Politiek’ was dit jaar het organiseren van een dance-feest. Drie partijen (vijf leerlingen vertegenwoordigden elk een partij) hadden allemaal zelf een beleidsplan ontwikkeld waar aan bijna alles werd gedacht: locatie, financiën, vergunningen, etc. De partijen hadden zich voortreffelijk voorbereid. Zo hadden ze zich bij de politie laten informeren om te weten wat er nodig is om een dance-feest in goede banen te leiden.

[image=134698]

Wijsneuzen
Tijdens de raadsvergadering onderbouwden de partijen hun plannen op een vrij monotone wijze. Het cliché dat politiek saai is, leek zo bevestigd te worden. De jongeren lazen stukken voor alsof ze er zelf niet in geloofden, en ze waren ook erg gedreven in het aanvragen van schorsingen. Maar gelukkig kwam daar al gauw verandering in toen de partijen elkaars plannen aanvlogen. “Waarom hebben jullie zoveel aandacht besteed aan parkeergelegenheid? Als ze op dat feest alcohol schenken, mogen ze daarna toch niet rijden?” De wijsneuzerij werd erg gevat beantwoord: “Er is ook alcoholvrij bier.”

[image=134700]

Een rekenwonder maakte gehakt van de begroting van een concurrerende partij. De aangevallen partij greep ten einde raad naar een rekenmachine, maar ook dat had weinig zin. “We zullen hier en daar misschien nog wat moeten aanpassen.”

[image=134701]

Meer hierover in De Maas Driehoek van aankomende dinsdag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant