Afbeelding

Kaarsjesavond in Niersstadje

Algemeen 46 keer gelezen
GENNEP - De Markt in de historische kern van Niersstadje Gennep is op dinsdag 21 december weer het decor voor de zevende Kaarsjesavond. Op het knusse plein voor het stadhuis verbroederen de honderden mensen en komen met muzikale ondersteuning van zangkoor Cheers en Harmonie Sint Caecilia tot samenzang.

De organisatie van de Kaarsjesavond kiest traditioneel voor de avond van 21 december, omdat deze voorafgaat aan de langste nacht. De organisatie rekent dit jaar weer op een massale toestroom van mensen naar De Markt. Koude en moeilijk begaanbare wegen weerhielden vorig jaar menigeen de Kaarsjesavond te bezoeken, ditmaal worden de weergoden geacht een positievere bijdrage te leveren. Doorgaans weten velen uit de wijde omtrek de gang naar Gennep te vinden.

Samenzang
Opnieuw draagt Harmonie Sint Caecilia uit Ven-Zelderheide en Ottersum een steentje bij aan de Kaarsjesavond in het Niersstadje. Het bekende Genneps zangkoor Cheers vertolkt met ondersteuning van een eigen combo diverse kerstnummers. Ook ondersteunt Cheers de samenzang bij enkele bekende Engelstalige kerstliederen.

Sfeerverlichting
Op de Markt in Gennep brandt tijdens de Kaarsjesavond louter kaarslicht. Kunstlicht brandt pas vanaf het moment dat burgemeester Marlies de Loo de lichtjes in de kerstboom bij het stadhuis ontsteekt. Zij doet dat tijdens het uitspreken van de jaarlijkse kerstboodschap. Op het knusse maar donkere plein branden verder talloze kaarsjes achter de vensters van de fraaie panden die de Markt omzomen. Ook de bezoekers dragen allemaal een kaarsje.
De Kaarsjesavond in Gennep wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Gennep, Ondernemersvereniging Gennep en diverse sponsors. De Kaarsjesavond begint dinsdag 21 december om 19.30 uur.

[image=158378]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant