De Maasstraat in Cuijk blijft langer afgesloten.
De Maasstraat in Cuijk blijft langer afgesloten. Ten Haaf Fotografie

Maasstraat in Cuijk langer dicht, Sinterklaas door de modder

Centrum 387 keer gelezen

CUIJK | De Maasstraat in Cuijk blijft langer afgesloten. De werkzaamheden vergen meer tijd nu de kwaliteit van het riool zwakker blijkt te zijn dan aangenomen. In week 46 worden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd, zodat de intocht van Sinterklaas in ieder geval kan doorgaan.

In de Maasstraat is de afgelopen weken veel werk verzet. Het riool is vervangen en er zijn een nieuwe funderingslaag en banden aangebracht. Momenteel wordt gewerkt aan het straatwerk. Dit wordt uiterlijk komen week afgerond. Daarna wordt ook hier straatmeubilair zoals fietsbeugels geplaatst.

Vertraging
Door de extra werkzaamheden aan het riool, in combinatie met enkele dagen slecht weer, is de planning voor de werkzaamheden in de Maasstraat met enkele weken vertraagd. Hierdoor is nu ruimte om de intocht van Sinterklaas doorgang te laten vinden in de Maasstraat. Daarom wordt daar in week 46 niet gewerkt. In week 47 worden de werkzaamheden hervat. De planning is om voor de kerstperiode (week 52 en week 1) het riool te vervangen en de nieuwe funderingslaag aan te brengen. Mocht het weer het toelaten dan wordt een start gemaakt met het plein van natuursteen. Gedurende de kerstperiode vinden geen werkzaamheden plaats en wordt voor goede bereikbaarheid gezorgd. De oplevering van de Maasstraat is nu gepland voor medio februari 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant