Judith Logtens.
Judith Logtens. Foto: VVD Land van Cuijk
RAADSLID AAN HET WOORD

‘Hoe mooi is ons Land van Cuijk!’

Column 634 keer gelezen

Mijn naam is Judith Logtens en ik ben fractievoorzitter van de VVD Land van Cuijk. Sinds 2010 ben ik lid van de gemeenteraad; eerst in de gemeente Boxmeer en nu in de gemeente Land van Cuijk.

Na een herindeling is het eerst van belang dat er wordt geharmoniseerd, immers de regels moeten voor alle inwoners in de nieuwe gemeente hetzelfde zijn. Dat is een heel proces, met veel leeswerk, beeldvorming en beoordelen of het voorgestelde beleid ook het beste is voor onze inwoners. 

Nu deze fase van twee jaar voorbij is, komt er wat ruimte in de agenda’s. Ik vul deze ruimte vooral op met het bezoeken van mooie plekken en/of evenementen in onze mooie gemeente. Zo heb ik in de afgelopen vier weken voor het eerst het Historisch Spektakel in Grave bezocht, de opening van de Beeldentuin in Cuijk bijgewoond, gewandeld in Velp, een rondleiding gehad in het kasteel van Boxmeer en heb ik de toespraak mogen geven bij de Dodenherdenking in Vierlingsbeek.

De inzet van vrijwilligers in elk deel van onze gemeente is mooi om te mogen ervaren. Er zijn vele prachtige verhalen en ook nog vele wensen om alles nog beter te maken. Soms zijn het kleine, makkelijk te realiseren wensen en voor sommige wensen is er wat meer tijd nodig. Deze bezoeken ervaar ik als enorm waardevol voor mijn rol als raadslid.

Onze gemeente kent talloze clubs en verenigingen die met vele vrijwilligers iets goeds doen voor de gemeenschap. Vaak zijn voor evenementen vergunningen nodig. Het is dan van groot belang dat er zo min mogelijk regeltjes zijn en dat een vergunning makkelijk kan worden ingevuld en niet tijdrovend is. Gelukkig kan hierbij hulp worden gevraagd aan de gemeente. Tevens is er op de website van de gemeente een uitleg te vinden of een evenement een vergunning nodig heeft of dat er volstaan kan worden met een melding.

Ik heb gepleit en blijf ervoor pleiten dat het regelen van een evenement zo gemakkelijk mogelijk moet worden gemaakt. Dat mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de veiligheid. Daarnaast blijf ik zoveel mogelijk plekken in ons mooie Land van Cuijk bezoeken. Wellicht kom ik u binnenkort tegen!

Judith Logtens, VVD

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant