Op de foto een Zit-combi dans door meerdere mensen uit de verschillende groepen.
Op de foto een Zit-combi dans door meerdere mensen uit de verschillende groepen.

Het waren weer gezellige dansdagen

Gezondheid 611 keer gelezen

OVERLOON |  Welzijn Ouderen Boxmeer organiseerde in MFC De Pit twee dansmiddagen voor senioren. 23 maart was er een Country-line dansmiddag en op 13 april een Werelddansmiddag.

De country-line dansmiddag had een besloten karakter. Enkel leden van de aangesloten country-line dansgroepen waren welkom. Dit heeft alles te maken met de ruimte op de dansvloer. Namens Welzijn Ouderen Boxmeer heette Hans Mennen de aanwezige dansers hartelijk welkom en moedigde hen aan om op deze middag het beste beentje voor te zetten. 

De dansdocenten Ans Versteegen, Ans van Eeden en Marga Cuppen hadden een zeer gevarieerd programma samengesteld. Elk lied kent haar eigen danspassen. De meeste deelnemers deze middag zijn gevorderden die moeiteloos alle dansen perfect uitvoeren. 

Van alle dansen die Welzijn Ouderen Boxmeer aanbieden is country-line dansen verre weg de activiteit met de meeste deelnemers. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Er zijn groepen voor beginners en groepen voor gevorderden. 

Waar wordt Country-line dance geboden?

Boxmeer/Aula Weijerwereld op woensdag van 11.00 -12.00 uur en van 15.00 – 16.00 uur onder begeleiding van Ans van Eeden.
Rijkevoort/Dorpshuis De Poel op vrijdag van 13.30 – 14.30 uur onder begeleiding van Marga Cuppen. Dit is een kleine groep en nieuwe leden zijn zeer welkom.
Oeffelt/De Kleppenburg op donderdag van 13.30 – 14.30 uur onder begeleiding van Ans van Eeden.
Overloon/De Pit heeft meerdere groepen: Op dinsdag van 14.00 - 15.00 uur, van 15.00 – 16.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. Op woensdag en van 15.30 -16.30 uur en van 16.30 – 17.30 uur. Let wel, Overloon heeft groepen voor beginners en gevorderden. Docente is Ans Versteegen.

Werelddansmiddag
Deelname aan deze werelddansmiddag stond voor iedereen open. De kans dus om te ervaren wat werelddansen is. Vanuit de dansgroepen ‘Ma-Mi-Lo’ en ‘Levensvreugd’ uit Haps, ‘Hippe Ouderen’ Cuijk, ‘Trojak’ uit Boxmeer, Dansers uit Wanroij/Wilbertoord en ‘Blijf Jong’ uit Westerbeek, ‘Efkes Anders’ uit Boxmeer en ‘Ons Plezier’ uit Overloon waren deze middag aanwezig.

Aria Merkestein, van Welzijn Ouderen Boxmeer, heette iedereen deze middag aanwezig en opende de eerste dans met de woorden “dansers klaar, dansen maar”. En dat gebeurde ook volop. De docenten Ans van Eeden, Nellie Nabuurs en Annie van Diessen hebben een zeer gevarieerd programma gemaakt voor deze middag.

Dansen kan op iedere leeftijd
De gemiddelde leeftijd van de groep deelnemers wordt elk jaar hoger. Maar deze senioren willen wél blijven dansen. De docenten van de verschillende groepen passen hun dansvorm hierop aan.

Zo is het Zit-combi dansen ontstaan. Deelnemers dansen vanuit de stoel in combinatie met deelnemers die rondom de stoel dansen. Deze middag is Zit-combi dansgroep ‘Ons Plezier’ uit Overloon aanwezig. 

Daarnaast is er zitdansen. Iedereen danst vanuit de stoel. Zitdansgroep ‘Efkes Anders’ uit Boxmeer is deze middag aanwezig. 

Samen dansen
Bij het zit-combi dansen en zitdansen mochten ook andere deelnemers en aanwezigen uit het publiek aanschuiven. Dit was een succes. Mogelijk zijn mensen enthousiast geraakt én sluiten zich aan bij een van deze dansgroepen. Het zou jammer zijn als door te weinig deelnemers de groepen worden opgeheven.

Waar wordt dit geboden?
Boxmeer/Aula Weijerwereld - Balletzaaltje op maandag van 10.30- 11.15 uur Zitdansen onder begeleiding van Annie van Diessen.
Overloon/De Pit op dinsdag van 13.00 – 14.00 uur Zit-combidansen onder begeleiding van Nellie Nabuurs.
Boxmeer/Aula Weijerwereld op woensdag van 13.30 – 14.30 Werelddansen onder begeleiding van Ans van Eeden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant