Tamara Willems, haar dochtertje Senna en man Elwin
Tamara Willems, haar dochtertje Senna en man Elwin Foto: Eigen foto

Crowdfunding voor verlamde Tamara uit Cuijk: ‘WMO wil aanpassingen niet vergoeden’

Human Interest 6.132 keer gelezen

CUIJK | Tamara Willems uit Cuijk zit sinds drie jaar in een rolstoel en woont hierdoor gescheiden van haar man en dochtertje. Haar moeder Lisette heeft nu een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen voor noodzakelijke aanpassingen aan haar huis. “De WMO acht de aanpassingen niet nodig, maar ik kan niet eens mijn dochtertje naar bed brengen.”

Door Martijn Schwillens

Het leven van Tamara staat sinds 2021 op z’n kop. Haar dochtertje Senna (3) is geboren met een hartafwijking. Na vier maanden vol onzekerheid wordt het baby’tje succesvol geopereerd. Op het moment dat het prille gezinnetje het leven daarna weer denkt op te pakken, gaat het mis bij Tamara (34). “We hadden een midweekje Centerparcs geboekt. Na het zwemmen had ik pijn aan mijn been. Daar zat een bloedprop in en ik moest geopereerd worden. Ze hebben een zenuw geraakt, waardoor ik verlamd ben geraakt.”

De WMO zegt doodleuk: ‘Uw man kan toch ook uw dochter naar bed brengen?’ En slapen met je man vinden ze ook niet belangrijk

Gescheiden van man en kind
Sindsdien zit Tamara in een rolstoel en kon ze niet blijven wonen in haar huis in Molenhoek. Zodoende leeft ze nu bij haar moeder in een gelijkvloerse seniorenwoning in Cuijk-Noord, gescheiden van haar man Elwin en dochtertje die in Molenhoek zijn ‘achtergebleven’. “In Molenhoek had ik thuiszorg, maar die krijg ik in Cuijk niet, omdat er een wachtlijst is. Mijn moeder is zelf ziek, maar op de momenten dat ze de energie heeft, helpt ze me met wassen en omkleden. Het voelt onwerkelijk. We wilden een gezinnetje en gelukkig worden. En nu? Nu woon ik bij mijn moeder en zie ik mijn kind de helft van de week niet. Het voelt als co-ouderschap”, vertelt Tamara nuchter. Haar ogen verraden echter zorgen en verdriet. “We hadden het vroeger niet slecht, maar doordat ik ben afgekeurd, is ons inkomen drastisch gedaald.”

Financiële nood en crowdfunding
Dermate veel zelfs dat het huis in Molenhoek is verkocht en ingeruild moet worden voor een woning in Nijmegen. “Vanwege alle aanpassingen die nodig zijn, komen we in financiële nood”, zegt de Cuijkse. “We hebben en hoog/laagsysteem nodig voor de keuken, een aangepaste badkamer, trapliften en de deuren moeten aangepast worden vanwege mijn rolstoel. De aanpassingen kosten 100.000 euro, maar dat geld hebben we niet. En de WMO zegt doodleuk: ‘Uw man kan toch ook uw dochter naar bed brengen?’ En samen slapen met je man, vinden ze ook niet belangrijk, maar zonder trapliften wordt de woonkamer mijn enige domein. Het enige dat ik wil, is gelukkig zijn met mijn gezinnetje.”
Die wens heeft haar moeder Lisette ook. Daarom heeft zij nu een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen voor de noodzakelijke aanpassingen. Doneren en meer informatie via steunactie.nl 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant