De Kneep presenteert vrijdag 4 maart in de Schouwburg het boekje 'Zwaaien bij Vaarwel'.
De Kneep presenteert vrijdag 4 maart in de Schouwburg het boekje 'Zwaaien bij Vaarwel'. Foto: Nico van Ast

De Kneep publiceert boekje over afscheid vijf gemeenten

Kunst en cultuur 299 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Het jaar 2021 stond in het teken van afscheid nemen van de vijf gemeenten die zijn samengevoegd tot de gemeente Land van Cuijk. De Kneep, het platform voor schrijvers en taalliefhebbers, nodigde schrijvers uit de regio uit om stil te staan bij deze toch wel historische gebeurtenis. Het resultaat is gebundeld in ‘Zwaaien bij vaarwel’, dat op 4 maart wordt gepresenteerd.

“Het is een uniek boekje geworden”, aldus voorzitter Willem van Beek van De Kneep. ‘Het is een bloemlezing van verhalen en gedichten, die laten zien wat dit afscheid voor de schrijvers betekent en hoe ze naar de toekomst kijken. Maar het meest uniek is het estafetteverhaal, dat geschreven is door de vijf oud-burgemeesters, die daarmee hun taaltalent openbaren en op creatieve manier kijken naar de toekomst’.
Het boekje wordt op vrijdag 4 maart gepresenteerd in de Sociëteit van de Schouwburg in Cuijk. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelding is verplicht op de website van de Schouwburg. Die avond is het boekje ook te koop. Vanaf die avond is het boekje verkrijgbaar via info@dekneep.nl, via de webshop op www.uitgeverijreinaert.nl en bij de lokale boekhandelaren. Dankzij een subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds is de prijs voor deze unieke bundel slechts 12,50 euro.

Uit de krant