Iris (Martien van Dommelen)
Iris (Martien van Dommelen)

Open Atelier Route van Kunstkring Sint Anthonis met twee zondagen Kunst in Sint Anhonis en omgeving!

Kunst en cultuur 706 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het is weer zover: de alom geprezen Open Atelier Route komt er aan. Jaarlijks in April maken kunstenaars en gastexposanten zich op om hun kunstwerken in eigen atelier te laten zien en toe te lichten. Dit jaar is een bijzonder jaar, namelijk het 25 jarig jubileum jaar. De open Atelier route met een zilveren randje en een diepzinnig thema: de rode draad…De atelierroute vindt plaats op zondag 21 en zondag 28 april en wel vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

In de week na 21 April worden in de kloostertuin -grenzend aan de Brink- rode draden in een boom gehangen. Heel prominent prijkt hier een bijzonder kunstwerk: de Stoel – voorzien van het nieuwe logo- van de inmiddels landelijk befaamde kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek. Elke kunstenaar zal hier een kunstwerk ophangen of plaatsen. Deze zijn de bezichtigen op 28 April. 

De zeventien deelnemende leden kunstenaars en hun dertien gast- exposanten zijn hard aan het werk om hun laatste kunstwerken gereed te maken en voor een gastvrije ontvangst. Verspreid over veertien locaties in de voormalige gemeente Sint Anthonis zal er werk te zien zijn van 23 kunstenaars. Natuurlijk kan men een kijkje nemen op de werkplek of in het atelier. De kunstenaars zijn uiteraard aanwezig om belangstellenden te woord te staan. 

Start- en centraalpunt is MFC Oelbroeck, het ontmoetingscentrum van Sint Anthonis aan de Breestraat 1d. Hier ziet u een kunstwerk van alle deelnemers. Aangeraden wordt om hier te starten, eventueel een selectie te maken of een route uit te stippelen. Plattegronden zijn beschikbaar (à €2,50) en eventueel kan advies worden gegeven voor een route. Bijzonder is dat elke deelnemende kunstenaar een werk beschikbaar stelt voor een loterij (à €2,00). Deze worden gedeponeerd bij het kunstwerk naar eigen keuze. Op zondag 28 april om 17.00 uur vindt de trekking plaats en zullen alle kunstwerken worden verloot. Bij aankoop van 5 loten is de plattegrond gratis. 

Voor meer informatie: www.kunstkring.com en https://www.facebook.com/KunstkringSintAnthonis 

Pastel (Roos van Riet)
Trix (Rijpkema)
(Ria Klomp)
Waterkolk (Ben Vollenberg)
Falling asleep at a teaparty (Jacky Geurts)
Carla Rovers
Vinyl (Guy van Rhoon)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant