Judith Koelemeijer.
Judith Koelemeijer.

Ontmoet schrijfster Judith Koelemeijer in Grave

Kunst en cultuur 370 keer gelezen

GRAVE| Op maandag 22 april vertelt non-fictie schrijfster en journaliste Judith Koelemeijer in de bibliotheek in Grave over haar meest recente boek, ‘Etty Hillesum: het verhaal van haar leven’. 

Etty Hillesum (1914-1943) was een Joodse vrouw die haar persoonlijke ervaringen gedurende de Tweede Wereldoorlog beschreef in haar dagboek. Judith Koelemeijer heeft met haar publicatie een verrassend nieuw perspectief toegevoegd aan het verhaal van Etty Hillesum. In deze publicatie komen onder andere Etty’s jeugd en haar studentenjaren voorbij. Ook de keuze om niet onder te duiken, maar om ‘het lot van haar volk te delen’ wordt beschreven.

Judith Koelemeijer (1967) is onder andere bekend van haar eerdere werken Het zwijgen van Maria Zachea (2001), Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart – Op zoek naar een verloren vriendin (2013). Met haar debuutroman won ze de NS Publieksprijs. Haar nieuwste boek Etty Hillesum: het verhaal van haar leven stond op de shortlist voor de Libris Geschiedenisprijs 2023. Zowel NRC als Trouw gaven het boek vijf sterren. 

Tijdens haar bezoek zal Judith Koelemeijer ingaan op deze publicatie, haar andere werken en de achtergronden van haar schrijverschap. Het belooft een interessante en verdiepende avond te worden. Na afloop is er de mogelijkheid om uw publicatie te laten signeren. Deze avond is georganiseerd op initiatief van het Stadmuseum Grave.

Op maandag 22 april 2024 bent u vanaf 19.30u van harte welkom in de Bibliotheek Grave. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen. Kosten bedragen € 5 (leden Bibliotheek/Vrienden Stadsmuseum Grave/leden Sociëteit tot Nut ende Vermaeck) of €7,50 (niet-leden). Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.biblioplus.nl/agenda of aan de balie van uw dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant