Afbeelding

De Weijer: 'Ruimte voor toneel en muziek'

Kunst en cultuur 56 keer gelezen
BOXMEER - De Weijer in Boxmeer gaat voor het theaterseizoen 2014-2015 meer toneel- en muziek(theater)voorstellingen programmeren. Dat kan nu De Weijer subsidie krijgt van het Fonds Podiumkunsten (FPK) en een keurmerk van het Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). “Dat geeft ons meer financiële ruimte voor muziek en toneel”, vertelt Wieke Vrijhoef.

[image=211780]

“Doordat het ANBI ons een keurmerk geeft, kunnen personen of instellingen hun giften aan De Weijer voor 52% aftrekken bij de belasting”, legt ze uit. “En dankzij de subsidie die we van het FPK krijgen, hebben we ook meer financiële ruimte voor toneel, muziek en muziektheater. Ook de voorstellingen die normaliter minder toegankelijk zijn voor het publiek.”

Voorstellingen
Met die laatste opmerking neemt Vrijhoef, die bij De Weijer verantwoordelijk is voor de invulling van het (theater)programma, alvast een voorschot op het theaterseizoen 2014-2015. “We zullen tenminste één voorstelling per week hebben. We hebben al twintig theatervoorstellingen op de agenda staan. Daar komen sowieso acht muziekvoorstellingen, elke laatste donderdag van de maand, bij. In die weken hebben we dan twee voorstellingen. We gaan ook verder met het Filmhuis en we zetten in op tien extra filmactiviteiten. Ook de zondagochtendconcertenreeks ‘Cultuur en Cappucinno’ zullen we blijven programmeren. Het biedt een podium aan ongekend (jong) talent.”

[image=262465]

Publiekstrekkers
Kortom, De Weijer is ‘al een heel eind met het programma’. “De nieuwe brochure komt eind april/begin mei uit”, vervolgt Wieke, die op verzoek alvast een klein tipje van de sluier wil oplichten: “Op zaterdag 20 september is een bluesfestival in De Weijer, waarbij de nadruk op de meer traditionele blues zal liggen.” En op woensdag 1 oktober komt de bekende cabaretier Klaas van der Eerden met zijn show ‘Sixpack’ naar Boxmeer.
Wieke tot slot: “En waar ik heel trots op ben, is dat René van ‘t Hof zijn solovoorstelling (donderdag 4 december) hier komt spelen. Toen dat bekend werd, kreeg ik meteen een berichtje van de programmeur van Theater De Lievekamp in Oss: ‘Die had ik ook graag willen hebben’.”
Meer over De Weijer op www.deweijer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant